REKLAMI GEÇ

Sağlıkçılara ‘etik davranış ilkeleri’ anlatıldı

Sağlıkçılara ‘etik davranış ilkeleri’ anlatıldı

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, sağlık çalışanlarıyla yaptığı toplantıda “Etik Davranış İlkeleri” hakkında bilgi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2015 Salı, 16:37

Kamuda etik kültürünü yerleştirmek amacıyla her yıl mayıs ayının son haftasının “Etik Haftası” olarak kutlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı,sağlık personeliyle bir toplantı yaptı. Personele “Etik Davranış İlkeleri” hakkında bilgi veren Arpacı, “Etik, aynı zamanda adalet, devlete sadakat, ehliyet ve liyakat, tarafsızlık, dürüstlük, nezaket, saygı, güven, halka hizmet bilinci, güler yüzlülük, yardımseverlik gibi etik davranış ilkelerini içinde barındıran bir süreçtir. Bu süreçte karar alırken ve uygulamayı yaparken, belirli değerlere bağlı kalınarak hareket edilir” dedi.

Etik Davranışların, günümüzde çeşitli mesleklerin yürütülmesinde uyulması gereken değerlerin başında geldiğini de hatırlatan Dr. Arpacı, “ Siyasette, yönetimde, yargıda, ticaret hayatında, tıpta, eğitimde, bilim, sanat ve basın-yayın alanlarında, etik ilke ve değerler ön plana çıkmaktadır. Bir meslek etiği olarak kamu yönetimi etiği de, yönetim alanında, doğru davranışlara ulaşmak için gerekli olan ilke ve standartları ifade etmektedir.Vatandaşların kamusal olarak görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi ile kamu hizmetlerinin sunumu sağlanmaktadır. Bu anlamda kamu hizmeti, kamu görevlilerine teslim edilen bir “emanet”tir. Kamu görevlileri, bu emanetin bilincinde olarak, kamu hizmetlerini yerine getirmek durumundadırlar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı