REKLAMI GEÇ

Serinlemek isterken sakatlanmayın!

Serinlemek isterken sakatlanmayın!

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op Dr Levend Özçelik, artan sıcaklıkların kendini iyice hissettirdiği bu günlerde havuz, deniz ve göl gibi yerlere yüzmeye gidenleri, atlama ve dalış yaparken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

/ DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2010 Salı, 21:04

Uygun olmayan yerlerde ve yeterli tecrübesi olmayan kişilerce yapılan dalma ve atlama hareketlerinin çoğu kez beyin kanaması ve boyun kırıklarıyla sonuçlanabildiğini belirten Op Dr Levend Özçelik, yüzmeye gidenlerin dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Dr Özçelik “Özellikle balıklama atlama veya çivileme atlama denilen usullerle suya ani giriş yapanlar, bu konuda yeterli tecrübeye sahip değillerse sakatlanma olayları veya ölümle karşı karşıya kalabilirler” dedi.

Özel BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Levend Özçelik yüzmeye gidenlere şu bilgileri verdi: “Balıklama atlamalarda; kafanın kontrolsüz olarak zemine çakılması, beyin kanamalarına ve boyun kırıklarına yol açmaktadır. Çivileme atlayışta da gene kontrolsüz çakılmalar topuk, kalça, bel, sırt ve boyun omurlarında kırıklara yol açmaktadır. Omurların içinde bulunan omurilik ve sinirlerimizin hasarlanması sonrasında da kalıcı felçlerden ölümlere kadar ciddi neticelerle karşılaşılmaktadır.”

Dr. Levent Özçelik, “Profesyonel yüzücülerin bile 110 cm den daha sığ sulara atlamasının sakatlık ve ölümle sonuçlandığını; kaldiki iyi yüzücü olmayan kişilerin dalma ve atlama hareketleri sonunda çoğu kez beyin kanaması ve boyun kırıklarıyla karşılaşabildiklerini” söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı