REKLAMI GEÇ

Şiir Otelde Radyoloji Sempozyumu

Şiir Otelde Radyoloji Sempozyumu

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Radyoloji Sempozyumu sona erdi. Sempozyumda uluslararası alanda söz sahibi olan radyologlar, Şiir Otel’de yapılan oturumlarda sunumlarını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2015 Cumartesi, 15:55

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim bugün Denizli Şiir Otel’de Karın hastalıklarında tanı yöntemlerinin konuşulduğu “Abdominal Radyoloji Sempozyumu” düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi Tıp FakültesiRadyolojiAnabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Nevzat Karabulut’un başkanlığında gerçekleştirilen sempozyumda karaciğer, safrayolları, pankcreas ve böbrek hastalıkları konusunda Türkiye’nin uluslararası alanda söz sahibi olan radyologları sunumlar yaptı.

Toplantının ilk oturumunda karaciğer hastalıklarında tanı yöntemleri, tek veya yaygın karaciğer hastalıklarının etkin tanısı, ikinci oturumda Pankreas ve safra yollarının iltihabi hastalıkları ve kanserleri, üçüncü oturumunda ise böbrek ve böbrek üstü bezi hastalıkları konuşuldu.

TEKNOLOJİ DOĞRU KULLANILMALI
Teknolojinini sunduğu imkanlır doğru şekilde kullanılması gerektiğini belirten sempozyum başkanı Prof.Dr. Karabulut yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Teknolojideki yeni gelişmelerle birlikte hastalıklar daha erken ve daha doğru şekilde tanınabilmekte, bunun sonucunda da erken ve etkin tedavi mümkün olmaktadır. Ayrıca herhangi bir işlem gerektirmeyen iyi huylu lezyonlarda da doğru tanı konularak gereksiz cerrahi önlenebilmektedir. Ancak, teknolojinin sunduğu imkanlar tek başına yeterli olmayıp bunların uygun şekilde kullanılması ve doğru şekilde yorumlanması gerekmektedir”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı