REKLAMI GEÇ

UZMANLAR UYARDI KALBE DİKKAT!

UZMANLAR UYARDI KALBE DİKKAT!

Denizli Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Öztürk, kalp hastalıklarının dünyada ve ülkemizde en sık görülen ölüm sebebi olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2011 Cuma, 10:26

Vücuda kan pompalamakla sorumlu olan kalbin dokulara oksijen ve besin taşıyarak vücudun işlevlerini sürdürülmesini sağladığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Doktor Mehmet Öztürk, kalbin görevlerini yerine getirebilmesi için kalbi besleyen ve çevreleyen damarların sağlıklı olması gerektiğini söyledi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Öztürk, kalp damar hastalıklarının kalbi besleyen damarların iç çeperlerinde biriken yağ tabakasıyla başladığını belirtirken, bu yağ tabakasının yıllar boyunca biriktikçe, damar çaplarının giderek daralmasına ve kan akışının yavaşlamasına veya tamamen durmasına sebep olduğunu dile getirdi. Öztürk, kalp akışının ciddi ölçüde azaldığında veya tamamen kesildiğinde, kalp krizinin meydana geldiğini söyledi.

Uz. Dr. Mehmet Öztürk, kalp hastalıklarının tüm dünyada ve ülkemizde en sık görülen ölüm sebebi olduğunu belirterek şöyle devam etti: “ Sigara, hareketsizlik, sağlıksız beslenme, stres, yüksek kolesterol düzeyleri, şeker hastalığı, yaş cinsiyet ve genetik faktörler kalp hastalığına yakalanma riskini artırır. Ancak kalp sağlığımızı kontrol altında tutmak zor değildir. Kendi sağlınızla ilgili sorumluluk alabilirsiniz” dedi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Öztürk kalp hastalarına ve sağlıklı bireylere kalp sağlığı ile ilgili 10 adımla yapılması gerekenleri anlattı. Öztürk “ Sağlıklı beslenin. Her gün 30 dakikalık yürüyüş yapın. Tütüne hayır deyin. Sağlıklı vücut ağırlığınızı koruyun. Vücut değerlerinizi bilin. Kan basıncı, kolesterol ve şeker düzeyinizi takip edin. Alkol tüketimini sınırlayın. Dumansız bir çevre için ısrarcı olun. İşyerinizde egzersiz imkânı sağlayın. Sağlıklı gıdalar tercih edin ve stresten uzak durun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı