REKLAMI GEÇ

VARİS SICAK HAVAYI SEVER

VARİS SICAK HAVAYI SEVER

Denizli Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Uz. Dr. İhsan Alur, sıcağın varis oluşumuna neden olduğunu ve var olan varis rahatsızlığını arttırdığını belirterek, varis hastalarına sıcaklardan korunmaları uyarısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2011 Cumartesi, 13:40

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Uz. Dr. İhsan Alur, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarının, varis şikayetlerinin en çok arttığı aylar olduğunu belirtti. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte damarlar genişlediği için varis rahatsızlıklarının da arttığını bildiren Alur; ” Varis sıcak sever. Uzun güneşlenmeler, sıcakta yarım saatten fazla durmak varis riskini artırıyor. Bunlara dikkat edilmeli ve güneşlendikten sonra mutlaka soğuk duş alınmalı” dedi.

Uz. Dr. İhsan Alur, yaş ilerledikçe varis görülme olasılığının arttığına işaret ederek, sürekli masa başında ve ayakta çalışanların risk altında bulunduğunu bildirdi. Varislere karşı alınabilecek önlemler hakkında da bilgi veren Alur , ” Varis oluşumunda cinsiyet önemli, erkeklere göre kadınlarda görülme oranı 3-4 kat daha fazla. Yapılan meslek de önemli fakat kişi genetik olarak varise yatkınsa er ya da geç varis o kişide ortaya çıkıyor. Bu nedenler ile varisten korunmak ya da varisin etkilerini azaltmak için; kilonuz kontrol altında olsun, uzun süre hareketsiz kalmamaya çalışın, her fırsatta mutlaka yürüyün, düzenli egzersizi alışkanlık hâline getirin, özellikle spor olarak yüzmeyi tercih edin, varis çorabı kullanın, fırsat buldukça bacağınızı yüksekte tutun ve çok yüksek topuklu ayakkabılar tercih etmeyin ” tavsiyelerinde bulundu. Uz. Dr. İhsan Alur, ayrıca varis riski olan kişilerin bol su içmesi gerektiğini belirtti ve şöyle devam etti; “Çay ve meyve sularını bol tüketmek suyun yerine geçemez. Çünkü; Su pıhtılaşmayı engelliyor kanı ne kadar sulandırırsanız pıhtılaşma oranı azalır.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı