REKLAMI GEÇ

“YAŞLA BİRLİKTE GEBELERİN DÜŞÜK TEHLİKESİ ARTIYOR”

“YAŞLA BİRLİKTE GEBELERİN DÜŞÜK TEHLİKESİ ARTIYOR”

BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Hasan Telat Satoğlu, “Yaş arttıkça, düşük ihtimali de artar. 20 yaşından küçük gebelerde bu risk yüzde 12 iken 40 yaşından büyüklerde yüzde 25´i bulmaktadır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 15 Şubat 2011 Salı, 16:43

BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Hasan Telat Satoğlu, ileri yaşlarda, gebelerin düşük yapma tehlikesinin arttığını söyledi. Satoğlu, gebelikte düşük tehlikesinin ilk sekiz haftada en yüksek olduğunu belirterek, bunların ortalama yüzde 15 ile 25´inin düşükle sonuçlandığını söyledi.

Bir kere düşük yapan kadınlarda tekrarlama ihtimalinin yüksek olmadığını ifade eden Opr. Dr. Satoğlu, “Düşükte kanama, en önemli belirtidir. Kanama olmayan gebelerde teşhis ultrasonografiyle konulur. Tipik olarak şiddeti artan ağrılar görülür. Vajinadan doku düşmesi de olabilir” diye konuştu. Düşük riski olan gebelerin kesinlikle ağır kaldırılmaması gerektiğini vurgulayan Satoğlu, şunları söyledi: “Fazla miktarda kahve, sigara ve alkolden uzak durulmalıdır. Düşükle birlikte olabilecek komplikasyonlarda en önemlisi kanamadır, çok hızlı ve fazla olabilir. Gebelik yaşı ilerledikçe, kanama miktarı artar. Enfeksiyon, bir başka önemli komplikasyondur. Adet gecikmesi olduğunda gebeliğin rahim içi mi yoksa dışı mı olduğuna mutlaka bakılması gerekmektedir. Hamilelik belirtileri ortaya çıktığında, üç ay içinde muayene edilmelidir. Düşük riski varsa, doktor kontrolünde tutulmalıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı