REKLAMI GEÇ

Çal’da göz ve diş taraması

Çal’da göz ve diş taraması

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından başlatılan ‘Göz Taraması Projesi’ Çal’da sürüyor. Yaklaşık 2 bin 700 öğrenci göz taramasının yanı sıra diş taramasından da geçiriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2015 Çarşamba, 11:17

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin geçtiğimiz Nisan ayında Buldan’da başlattığı okul çağındaki çocukların ‘Göz Taraması Projesi’ Çal’da da hayata geçti. İlçede bulunan yaklaşık 2 bin 700 öğrenci Çal Devlet Hastanesi’nde oluşturulan göz polikliniğinde taramaları yapılıyor. Çal Devlet Hastanesi’nde göz taraması yapılan her çocuğa Ağız ve Diş Sağlığı taraması da yapılarak gözünde ya da dişinde sorun tespit edilen öğrencilere teşhis konularak vakit kaybetmeden tedavilerine başlanacak.

denizli-cal-goz-dis-taramasi-ic-1

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz ile birlikte yapılan uygulamaları yerinde görmek üzere Çal Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Çal Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Arkın Çerikan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin karşıladığı Öztürk, göz ve diş taramasını yerinde inceleyerek doktorlardan bilgi aldı.

Geçtiğimiz nisan ayında Buldan’da başlatılan göz taraması projesini Denizli geneline yayacaklarını ifade eden Öztürk, “Nisan ayında Buldan’da başlattığımız göz taraması projemizi Çal ilçemizle devam ettiriyoruz. Çal Devlet Hastanemizde göz polikliniği bulunmadığı için göz taramasına başlamadan önce taramada kullanılacak tüm cihazları merkez hastanelerimizden planlayarak burada bir göz polikliniği oluşturduk. Görevlendirdiğimiz göz uzmanımız ile birlikte öğrenci sayılarına göre planlama yaparak taramalarımızı 3 hafta içinde bitirmeyi planlıyoruz. Önleyici ve koruyucu hizmet olarak yaptığımız taramalarla öğrencilerimizde varsa göz problemlerinin erken evrede teşhisini ve vakit kaybetmeden tedaviye başlanmasını hedefliyoruz. Yine öğrencilerimizi hastaneye getirmişken diş konusunda da tarama yapalım diye düşündük. Ağız ve Diş Sağlığı taramalarıyla da okul çağında diş ve dişeti hastalıklarının tespiti, çocuklarımızda ağız ve diş sağlığının korunmasında farkındalığın sağlanmasını amaçlıyoruz. Buradaki taramalarımızı bitirdikten sonra diğer ilçelerimizle taramalarımıza devam edeceğiz” dedi.

denizli-cal-goz-dis-taramasi-ic

Göz taramasını gerçekleştiren Göz Hastalıkları Uz. Dr. Mustafa Nafiz Karpuzoğlu da okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarda genel göz taraması yaparak göz tembelliği açısından kırma kusuru olup olmadığına baktıklarını, Diş Tabibi Betül Irız da yapılan uygulama ile ağız ve diş sağlığını bozan faktörleri tespit ederek tedavilere başladıklarını açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı