REKLAMI GEÇ

Basmacı ailesinin hayalini gerçekleştirdi

Basmacı ailesinin hayalini gerçekleştirdi

CHP’den Denizli Milletvekili seçilen Melike Basmacı, bir kadın olarak meclise girmenin de ötesinde ailesinin hayalini gerçekleştirdi. Babası Salih Basmacı’nın da hayaliydi vekil olmak. 1991’de SHP’nin 1. sıra milletvekili adayıydı Baba Basmacı… Ancak aldığı tercihli oylarla Adnan Keskin Ankara’ya gitmişti. Yaşanan bu hayal kırıklığından tam 24 yıl sonra Basmacı ailesi bir milletvekili çıkardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2015 Salı, 16:55

Melike Basmacı, CHP’den milletvekili olarak ailesinin hayalini gerçekleştirmiş oldu. Basmacı ailesi bir milletvekili çıkarmak için yılla mücadele verdi. Bu mücadelenin tarihi yıllar öncesine dayanıyor. Salih Basmacı, 1991 yılındaki genel seçimler öncesinde SHP’de yapılan ön seçimde 2 bin 500 oy alarak milletvekili aday sıralamasında 2 bin 200 oy alan Adnan Keskin’i geçerek ilk sıraya oturdu.

Ancak stratejik hatası nedeniyle Baba Salih Basmacı, o dönem uygulanan tercihli oy sistemi yüzünden milletvekili olamadı. İlk sırada yer alan Salih Basmacı tercih istememiş, tercih isteyen ikinci sıradaki Adnan Keskin ise aldığı 17 bin tercihli oyla milletvekili seçilmişti.

Baba Salih Basmacı, yaşadığı bu hayal kırıklığından sonra bir daha ön seçim yapılmadığı için aday olmamıştı.

Aradan yıllar geçtikten sonra Melike Basmacı milletvekili olmak için harekete geçti. 2011 yılındaki genel seçimler öncesi yapılan ön seçimde Melike Basmacı, Adnan Keskin’in ardından ikinci sıraya yerleşmeyi başarmıştı. Bu kez ailenin hayalleri gerçek olacak denilirken, genel merkez ikinci sıra için kontenjan kullandığı ve İlhan Cihaner’i Denizli’den aday gösterdi. 3. sıraya düşen Melike Basmacı, partisi iki milletvekili çıkarınca Ankara vizesi alamamıştı.

2015’teki genel seçimler öncesinde yine ön seçim kararı alındı. Melike Basmacı bu kez, ön seçimde ilk sıraya yerleşmeyi başardı. Artık aksilik olması ihtimali yoktu. Ne kontenjan, ne de tercihli oy sistemi vardı. Beklendiği gibi 7 Haziran seçimlerinde CHP Denizli Milletvekili seçilen Melike Basmacı, babasının yaşadığı hayal kırıklığından 24 yıl sonra ailenin idealini gerçekleştirmiş oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı