REKLAMI GEÇ

İki sınav birden verecek

İki sınav birden verecek

Vatan Partisi Denizli 2. sıra milletvekili adayı ve Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Yadigar Özen, hem 7 Haziran seçimlerine, hem de mezuniyet sınavlarına hazırlanıyor. Her iki sınavın da haziranın ilk haftası olması onu biraz zorlasa da kendine güveniyor. Özen, “Ben şu an barajı aşıp TBMM’ne gitmek istiyorum. Hedefim bu” diyerek, önceliğinin 7 Haziran seçimleri olduğuna vurgu yapıyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2015 Perşembe, 08:35

Denizli’nin en genç milletvekili adayı Yadigar Özen, 27 yaşında ve Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi… Özen, siyasetle lise dönemlerinde okuduğu bir kitapla ilgilenmeye başlamış. Antalya’nın Korkuteli ilçesinde çiftçilikle geçimini sağlayan bir ailenin üç çocuğundan en büyüğü olan Yadigar Özen, ailesinin ‘siyasetten uzak dur’ nasihatlerine aldırmadan siyasete atıldı.

denizli-vatan-partisi-yadigar-ozen-ic-5
UĞUR MUMCU KİTAPLARI ETKİLİ OLDU
24 Ocak 1993’te Ankara’daki evinin önünde aracına konulan bombanın patlaması sonucu suikaste kurban giden Uğur Mumcu’yu kitaplardan tanıyan Özen, lise yıllarında okuduğu Uğur Mumcu’yu anlatan bir kitaptan etkilenerek siyasi ideolojisini belirlediğini söylüyor. Üniversite yıllarında Türkiye Gençlik Birliği(TGB) içerisinde yer almasının kendisine tecrübe kazandırdığını belirten Özen, “Cumhuriyet Mitingleri, Ergenekon Soruşturma ve Türkiye Gençlik Birliği siyasete atılmamda en önemli etkindir. TGB İl yöneticiliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevimin ardından Vatan Partisi’nin şubat ayında yaptığı Olağanüstü Genel Kurultayı’nda Merkez Yürütme Kurulu’nda görev alarak aktif bir şekilde siyasete atılmış oldum” dedi.

denizli-vatan-partisi-yadigar-ozen-ic-2
İLK TEKLİF GELDİĞİNDE ŞAŞIRDIM
Partisinin, karar mekanizmalarında gençlere görev verdiğini söyleyen Özen, Şubat ayında yapılan Olağanüstü Genel Kurultay’da Merkez Yönetim Kurulu’na seçildiğini, ancak ilk aday adaylığı teklifi geldiğinde şaşırmadığını belirterek, “Beni şaşırtan, ön seçimde 2. sıra milletvekili adayı olmam oldu. Aslında ikinci sırada olacağımı hiç tahmin etmiyordum. Bu da gösteriyor ki, seçmen genç vekil istiyor. Bugün ilçe ilçe, mahalle mahalle geziyoruz. Vatandaşların olumlu tepkisini gördükçe seviniyorum. Üniversite çevremden de olumlu tepkiler alıyorum. Arkadaşlarım, ders notları konusunda bana destek oluyorlar” dedi.

denizli-vatan-partisi-yadigar-ozen-ic
AİLEMDEN GİZLEDİM
Aday adaylığını ailesinden bir süre gizlediğini söyleyen Yadigar Özen, “Ailem bana sürekli siyasetten uzak durmam gerektiğini söylüyordu. İlk anda söyleyemedim. Partimin aday adayı tanıtım toplantısına kadar. Sonra açıkladım. Çevremdeki olumlu tepkileri görünce onlar da onayladı. Şimdi benim ve partim için çalışıyorlar, benim için oy istiyorlar” diye konuştu.

denizli-vatan-partisi-yadigar-ozen-ic-4

“ÖĞRENCİLER SİYASETİN İÇİNDE ASLINDA”
Üniversite gençliğinin her an siyasetin içinde olduğunu vurgulayan Özen, “Siz üniversite gençlerine siyasetten uzak durun diyemezsiniz. Onlar aktif veya pasif şekilde siyasetin içinde. Onların, YÖK ile sorunları var. Onların harç sorunları, sistem sorunları ve mezun olduktan sonra iş bulma sorunları var. Öğrenci tüm bunları düşünürken siz siyaseti yasaklayamazsınız. Ben onlar için bir umudum ve örneğim. Aslında üzerimde büyük bir yük var. Başarmam ve olumlu bir örnek olmam gerekiyor. Bunun için çalışıyorum. Çok yoruluyorum. Çünkü gece gündüz seçim için çalışıyoruz. Akşam eve gittiğimde, arkadaşlarım bana o günkü derslerin notunu veriyor. Ben onlara çalışıyorum. Fırsat buldukça da derslere girmeye özen gösteriyorum” dedi.

denizli-vatan-partisi-yadigar-ozen-ic-3
İLK TERCİHİM 7 HAZİRAN SEÇİMLERİ
Haziran ayında hem 7 Haziran genel seçimlerini kazanmak, hem de mezuniyet sınavlarını vermek gibi iki zor sınavı olduğunu da hatırlattığımızda ise Özen şunları söylüyor: “Benim şu an ilk tercihim milletvekili seçimlerini kazanmak. Partimin barajı aşması ve TBMM’sine en genç vekil olarak gitmek benim ilk tercihim. Açıkçası üniversiteden mezun olmak beni çok heyecanlandırmıyor. Bu benim değil, tüm mezun olacak arkadaşlarımın duygusu. Çünkü üniversiteden mezun olsalar, iş bulamayacaklar. Yani ha üniversite mezunu işsiz olmuşsun ha lise… Ne fark edecek. Bu sistemin değişmesi gerekiyor. İşte benim mücadelem bu. Eğitim sistemini değiştirmek ve işsizlik sorununa çare bulmak. Bugün, üretemeyen bir toplumuz. Her alanda olduğu gibi bilimde de, sanatta da üretemeyen bir toplum olduk. Partimizin tüm politikaları üretime dayalı. Türkiye yeniden gençleriyle, öğrencisiyle, bilim adamlarıyla üreten toplum olmak zorunda.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı