REKLAMI GEÇ

Şevik’ten, Bakan Ersoy’a Buldan dosyası

Şevik’ten, Bakan Ersoy’a Buldan dosyası

Cumhur İttifakı’nın MHP’li Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik, ilçeyi ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Buldan’ın turizmi, tarihi, doğal ve ekonomik dinamiklerini içeren dosya verdi. Şevik’in amacı kral yonulun yayla yoluna bağlanmasını sağlamak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mart 2019 Perşembe, 13:53

Kültür ve Turim Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte Buldan’ı ziyaret etti. Ersoy’u Buldan’da Buldan Kaymakamı Murat Sarı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz, Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik ile çok sayıda Ak Parti ve MHP il ve ilçe teşkilatı karşıladı. Bakan Ersoy, eski tarihi Buldan evleri ile dokuma atölyelerini gezdi.

Şevik’ten Bakan’a turizm dosyası
Cumhur İttifakı’nın MHP’li Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik, ilçenin turizmi, tarihi, doğal güzellikleri ve ekonomi dinamiklerini içeren dosyayı Bakan Ersoy’a verdi. Buldan’da belediye başkanlığı yaptığı 2007-2014 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Buldan Kaymakamlığı, Denizli Valiliği ile Buldan Belediyesi tarafından koruma konusunda atılan adımlar sonucu eski mimari örneklerin 132 tanesi koruma altına alındığını belirten Şevik, “Dr. Behçet Uz evi, Beyler Konağı yine bizim zamanımızda kamulaştırılarak retorasyon için projelendirdiğimiz, bizden sonra da hizmete açılan yapılardan biridir. Dokuma Pazarı olarak bilinen cadde üzerindeki tüm yapıların restorasyonunu dönemimizde planlanmış ve başlanmıştır. Halen bizim dönemimizde projesi hazırlanıp restore edilmekte olan yapılar dışında, proje aşamasında olan ve restorasyona hazırlamayı planladığımız koruma altındaki diğer eski yapılar ile sağlıklaştırma kapsamında yenilenecek sokaklar, önümüzdeki dönem için oluşturulan Buldan turizm geliştirme planı çerçevesinde ilçemiz ekonomisine katkı sağlayacak” dedi.

Kral Yolu Yayla Gölü’ne çıkar
Yeni hedefinin Pamukkale’den başlayan ve Yenicekent Tripolis antik kentine ulaşan eski çağların kral yolunu Yayla Gölü’ne bağlayan turizm aksını hayata geçirmek olduğunu vurgulayan Şevik, “Buldan’ı aşan bu yolun gideceği tek yer ise bir doğa harikası olan Buldan Yayla Gölü olmak zorundadır. Kral yolu ile ilgili projelerimiz hazır. 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden göreve seçilmemiz halinde, Bakanlığınız ve Büyükşehir’in desteği ile hayata geçirmeyi planlıyoruz” diyerek turizm bakanından destek istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı