REKLAMI GEÇ

Şevik, Buldan’ın şimdiki halini kendi dönemi ile kıyasladı

Şevik, Buldan’ın şimdiki halini kendi dönemi ile kıyasladı

Buldan’da “Hizmet adamı” olarak bilinen MHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Şevik, geride kalan 5 yılda Buldan’ın hizmet anlamında 50 yıl geride kaldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2019 Pazar, 15:59

Cumhur İttifakının MHP’li Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik, yerel seçimler için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçeyi adım adım gezen ve Buldan’ın geride kalan 5 yılda belediye hizmetlerinden mahrum kaldığını dile getirdi. Şevik, “Yarım kalan çalışmalarımız devam etmiş olsaydı bugün Buldan, Safranbolu’ndan, Beypazarı’ndan daha güzel olacaktı. Yayla Gölümüz tamamlanmış, turizme kazandırılmış olacaktı. Bana göre Buldan 5 yılını değil, 50 yılını kaybetti” dedi.

Buldan’da  2007-2014 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Cumhur İttifakı MHP’li Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik, yeni projelerini açıkladı. Buldan’da görev yaptığı dönemde ilkleri gerçekleştirerek 7 yılda 70 yıllık hizmeti sığdırdıklarını söyleyen başkan adayı Şevik, 2019 seçimlerinden çalışmalarının kaldığı yerden devam edeceğini belirtti.

 “Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdik”
Başkan Adayı Mustafa Şevik,  basına yaptığı açıklamada, kendisine neden “Efsane hizmetlerin başkanı” dediklerini anlattı.  Buldan’da yalnızca belediyenin öz kaynaklarını ile ilkleri gerçekleştirdiğini söyleyen Şevik, Buldan’ın tarihi evlerini, sokakları, mahallelerini korumak amacıyla tescil çalışmalarını  başlattıklarını ve 164 evi, 32 sokağı koruma altına aldıklarını hatırlattı. Şevik, “O dönem kısıtlı imkanlarımızla Buldan’ın tarihi evlerini turizme kazandırmak için çalışma başlattık. Türkiye’de ilk kez eski cezaevini Adalet Bakanlığı’ndan alarak müze yaptık.  Ayrıca, 1980 döneminde siyasi suçtan yakalanarak bu cezavinde yatan Racon Hasan lakaplı kişiyi de sembol olarak orada istihdam ettik” diye konuştu.

“Ardından Dokuma Pazarı Caddesi’nin restore ederek turizme kazandırdık” diyerek sözlerini sürdüren Şevik, “Tarihi Beyler Evi’nin, Hattat Asımlar Evi’nin, Behçet Uz Konağı’nın restorasyon projeleri ve istimlakları benim zamanımda gerçekleştirildi. Bunları hiçbir yerden ödenek almadan, belediye imkanlarımızla yaptık. 7 sokak ile 7  tarihi evinde restorasyon projelerini hazırdık.  2014 yerel seçimlerini kaybedince bu çalışmalarımız yarım kaldı. Projelerimiz devam etmiş olsaydı bugün Buldan, Beypazarı’ndan, Safranbolu’ndan daha güzel olacaktı. Yayla Gölü projemiz tamamlanmış turizme kazandırılmış olacaktı” dedi.

“Buldan’da alt yapı sorununu biz çözdük”
Buldan Belediyesi’nin imkanlarıyla altyapısı yenilenen ilçenin, parkları, köprüleriyle, yeni cadde ve ışıklandırmalarıyla üst yapısını da tamamladıklarını açıklayan Şevik, “ Buldan’da alt yapı sorunu yok. 2014 yılından önce Buldan’ın alt yapısının yanısıra, dere ıslah çalışmasını da tamamlayan bendim.  2007 yılında Temel Başbuğ’dan 6.5 milyon borç,  3.5 milyon da emanet bütçe ile belediyeyi devraldık.   7 yılda  gelirimizi 16 milyona ulaştırdım.  7 yıl içerisinde 3.5 milyonluk yer sattım 60 milyonluk yatırım yaptım.  Mevcut Belediye Başkanı’nın borcu 35 milyon. İtfaiye hizmeti  yok, park bahçeler yok, kanalizasyon hizmeti yok, su hizmetleri yok.  Buna rağmen borç 35 milyon TL.  Benim İller Bankası gelirim 250 bin TL’di. Bugün İller Bankası geliri 1 milyon TL’ye yakın. Buna rağmen mevcut belediye başkanı yaklaşık 14-15 milyon TL  değerinde  yer sattı.  Hizmet desen yok. 5 yılda Buldan’a bir çivi bile çakılmadı. Belediye kaynakları müsrifce sarf edildi. Buldanın gelecek yılları ipotek altına alındı” dedi.

 “Buldan’ı açık hava müzesi yapacağım”
Buldan’ın bir Safranbolu’dan, Beypazarı’ndan daha güzel ve zengin olduğunu söyleyen Şevik, “Oralarda restorasyonu yapılan evler boş.  Mankenden insanlar taşınıyor. Ama bizim Buldan’da evlerin hiçbiri boş değil. Yaşayan insanlar var, tarih var. Ben Buldan’a müze yapacağım derken,  açık hava müzesinden bahsediyorum.  Başkanlık yaptığım dönemde tarihi evlerin içerisinde oturan kişiler için proje hazırlattım ve restorasyon için ödenek çıkarttım. Kendi oturdukları evi, kendileri restore ettiler. Bu çalışmalarımız tamamlandığında Buldan, açık hava müzesi olacak”  diye konuştu.

“5 ayaklı turizm projesi”
Mevcut projelerinin 5 yıllık intikale uğradığını söyleyen Şevik, “Bizim projeleremiz 5 ayaklı projeler idi. Bu yalnız Buldan merkezli değil, Pamukkale, laodikya, Tripolis, Buldan kültür mirası, tekstil ve Yayla Gölü’nü içine alan projelerimiz idi. Bir da turizmi destekleyici ve istihdamı artırıcı ara projelerimiz var. Organik tarım ve hayvancılık. Artık biliyoruz ki tüm dünya organik tarım ve hayvancılığa dönüyor. Bizde Buldan’da bunu geliştireceğiz. Organik tarım va Hayvancılık projemizi Yayla Turizmi hattı ile buluşturacağız.  Bizim projelerimizi  başka adaylar da gündemine almış ama  bunu yaparsak biz yaparız” diyerek rakiplerine gözdağı verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı