REKLAMI GEÇ

Çoban: “Türkiye’yi yeniden kuralım”

Çoban: “Türkiye’yi yeniden kuralım”

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İl Başkanı Orhun Çoban, seçimlerin adil olmayan, eşitsizliklerin iktidar lehine arttığı bir ortamda gerçekleştiğini söyledi. Çoban, yirmi yıla yaklaşan AKP iktidarının Türkiye’yi yorduğunu ve tükettiğini belirterek, “AKP, Türkiye’ye bir gelecek vadetmiyor, sadece bitmek bilmeyen felaket senaryolarından söz ediliyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2019 Cuma, 17:12

Yerel seçimlere ilişkin açıklama yapan ÖDP Denizli il Başkanı Orhun Çoban, siyasi iktidarın tüm toplumu medya manipülasyonlarıyla, korku ve baskı ile teslim almaya çalıştığını öne sürdü.

Çoban, “Ekonomik kriz derinleşiyor, patatesten patlıcana en temel gıda ürünlerine erişim dahi zorlaşıyor, en temel gıda ürünleri lüks tüketime giriyor, işten çıkarmalar artıyor, işsizlik her geçen gün büyüyor. Yoksulluk altında ezilen halkın demokratik hakları da gasp ediliyor. Ülkenin kaderine tek kişinin karar verdiği bir yönetim altında şimdi yerel yönetimler de hem ekonomik hem de siyasi olarak Saray’a bağlanmaya çalışılıyor” dedi.

Meclis Başkanı’nın Anayasayı ihlal ettiğini söyleyen Çoban, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmaya çalışan Binali Yıldırım, gelen tepkiler üzerine zoraki istifasını veriyor. AKP Genel Başkanı Erdoğan, bakan ve milletvekillerinin 21-31 Mart günleri arasında makam araçlarını kullanamayacağı, açılış ve temel atma törenlerinin düzenlenemeyeceğine ilişkin seçim yasaklarından muaf kılındı. Ayrıca Erdoğan, seçim gününe kadar, ‘Cumhurbaşkanı’ sıfatıyla devletin tüm olanaklarını kullanarak seçim propagandası yapabilecek. Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Yasası’ndaki mevcut adaletsizlikleri de aşan bu büyük eşitsizlik, Erdoğan ve AKP dışındaki herkesin siyaset yapma hakkının resmen gasp edilmesi anlamına geliyor” dedi.

Saray’ın tahakkümü altında yerel demokrasi alanlarının daraldığını ve rejimin tüm karar mekanizmasının Saray’a bağlandığını söyleyen Çoban, “Türkiye’de yerel yönetimler, Saray’ın tahakkümü altında, iktidarı ayakta tutmak için uygulanan neoliberal politikaların ve muhafazakârlaşmanın yerel temsilcileri konumundadır. Yerel demokrasi mücadelesi seçimlerle de sınırlı olmayan bir mücadeledir. Yerel demokrasi mücadelesi tek kişinin egemenliğine karşı halkın egemenliğini, halkın söz ve karar sahibi olduğu bir demokrasi temelinde kurmaktır. Türkiye’nin ve kentlerimizin eşitlikçi, özgürlükçü ve kamucu yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacı var! Nefes aldığımız kentleri ve Türkiye’yi özgürlükçü, eşitlikçi, kamucu ve ekolojik bir siyasetle yeniden kurabiliriz. Mahallemizde, semtimizde, kentimizde halkın söz ve karar sahibi olduğu bir yerel demokrasiyi birlikte kurarak bunu başarabiliriz. Ulaşım, barınma ve iletişim başta olmak üzere kent hizmetlerini kamucu bir anlayışla yeniden düzenleyerek bunu başarabiliriz. Kentlerimizde paylaşım ve ortak kullanım alanlarını çoğaltan dayanışmacı anlayışı güçlendirerek bunu başarabiliriz. İnşaat yıkımına karşı, doğanın, suyun ve toprağın kıymetini bilen ekolojik bir anlayışla bunu başarabiliriz. Umutsuzluğu kıracak umudu, çözümsüzlüğü aşacak çözümü ve ülkemizi gömüldüğü karanlıktan çıkaracak ışığı bu devrimci siyaset anlayışını güçlendirerek birlikte ortaya çıkarabiliriz. Özgürlük ve Dayanışma Partisi, yerel seçimlerde bu siyaset anlayışını ortaya koyarak mücadele edecek, AKP-MHP bloku karşısında seçimlerle sınırlı olmayacak Türkiye’nin yeniden kuruluş fikrini ve mücadelesini ülkenin her yerine taşıyacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı