REKLAMI GEÇ

Honaz’da seçmen listeleri askıya çıkıyor

Honaz’da seçmen listeleri askıya çıkıyor

Honaz’da iptal edilen seçimlerin yenilenmesi kararının ardından 2. seçim takvimi başlıyor. İlçe seçim kurulu seçmen listelerini askıya çıkaracak, süreç yeniden başlayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2019 Perşembe, 13:09

31 Mart Yerel Seçimlerinin Denizli’deki en kritik noktası olan Honaz’da yeni bir süreç başlıyor. Seçimleri yarışı 8 oy önde tamamlayan CHP Adayı Yüksel Kepenek kazanmış, AK Parti önce İlçe Seçim Kurulu, ardından da İl Seçim Kurulu’na itiraz etmişti.

8 olan oy farkı İlçe Seçim Kurulu’nda 3’e, İl Seçim Kurulu’nda da 1’e düşmesine rağmen sonuç değişmemiş, kazanan yine CHP Adayı Yüksel Kepenek olmuştu. Ancak, AK Parti bu kez Yüksek Seçim Kurulu’na başvurarak, 8 kısıtlı seçmenin oy kullandığı iddiasıyla seçimlerin iptalini istemişti.

YSK’NIN KARARININ ARDINDAN YENİ SÜREÇ BAŞLADI
Yüksek Seçim Kurulu’nun itirazı kabul ederek Honaz seçimlerini iptal etmesinin ardından yeni bir süreç başladı. 2 Haziran’a kadar Honaz Belediye Başkanlığı’nı yürütmesi için Vali Yardımcısı Turan Atlamaz görevlendirilmişti.

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKIYOR
Honaz’da yeniden başlayan seçim süreci için İlçe Seçim Kurulu çalışmalarında sona yaklaştı. Yeniden oluşturulan seçmen listeleri 22 Nisan’da askıya çıkarılacak. 1 Mayıs’a kadar itiraz süreci verilen seçmen listeleri, daha sonra askıdan indirilecek.

ÖLÜM YA DA İSTİFA OLMAZSA
Honaz’da yalnızca belediye başkanlığı seçimleri yapılacak. 31 Mart’ta yarışan adayların katılabileceği seçimler için aday değiştirmede iki kriter baz alınıyor. Mevcut adaylardan istifa ya da ölüm olayı olmaması durumunda aynı adaylar ile seçime girilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı