REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de kazanan Avni Örki

Pamukkale’de kazanan Avni Örki

Denizli’nin zen büyük ilçesinin kazananı AK Parti Adayı Avni Örki oldu. Örki, kesin olmayan sonuçların alınmasının ardından “Teşekkürler Pamukkale” mesajı yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2019 Pazartesi, 01:11

Denizli’nin seçmen potansiyeli bakımından en büyük ilçesinin kazananı AK Parti Adayı Avni Örki oldu. AA verilerinin tam olarak yansımaması nedeniyle oranlar netleşmese de Örki’nin başkanlığı kesinleşti.

Seçim sonuçlarının alınmasının ardından sosyal medya hesabından mesaj paylaşan Avni Örki, “Teşekkürler Pamukkale” dedi.

Örki’nin rakibi CHP’nin adayı Ahmet Divarcı’ydı. Divarcı, ikinci sırada yer aldı.

AVNİ ÖRKİ KİMDİR?
Tavaslı olan babasının İzmir’deki memuriyet görevinden dolayı Menemen ilçesinde doğdu. İlköğrenimimi burada tamamladıktan sonra Denizli İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.

1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Üniversite yıllarında pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev yaptı.

2007 yılında AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevi yaptı. Daha sonra Ak Parti Merkez İlçe Kongresi’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi.

2009 Yerel Seçimlerinde Denizli İl Genel Meclisi Üyesi adayı oldu. 2011 ile 2014 yılları arasında Denizli İl Genel Meclisi Üyesi olarak görev yaptı.

2009 yılında Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. Bu görevinin yanı sıra Denizli 3. Bölge İlçe Seçim Kurulu Üyeliği ve Denizli Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
2011 yılında Ak Parti İl Başkanı olarak atandı. Bu görevini 2015 yılına kadar sürdürdü.

Örki, evli ve 2 çocuk babası.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı