REKLAMI GEÇ

ERTEKİN, BİRİNCİLİĞE ABONE

ERTEKİN, BİRİNCİLİĞE ABONE

Balkan Şampiyonluğunu 15 gün önce kazanan Belediyespor Atletizm takımından Abdullah Yavuz Ertekin, ayağının tozu ile katıldığı ‘ 3. Gelibolu Barış Koşusu’ nda da, birincilik kürsüsüne çıktı. Bayanlarda Yasemin Erdoğan ise üçüncü oldu.

/ DENİZLİHABER / 27 Nisan 2011 Çarşamba, 16:42

Çanakkale Rotary Kulübü toplum hizmetleri etkinlikleri arasında bulunan ve Dostluk ve Barış değerlerimizi Uluslararası Platformda yaşatmak ve tanıtmak amacıyla bu yıl 3. sünü organize ettiği “ 3. Gelibolu Barış Koşusu”, 23 Nisan’da yapıldı. Gelibolu Yarımadası Anzak koyundan start alan koşular, 15 km. sonra Eceabat ilçesi Cumhuriyet Meydanında sona erdi. 400 sporcunun katıldığı yarışmalara vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.

Belediyespor’un ünlü atleti Abdullah Yavuz Ertekin, Balkan Şampiyonluğu’nun ardından katıldığı ve anlamı çok büyük olan ‘ 3. Gelibolu Barış Koşusu’nda yaptı yine yapacağını ve her zamanki gibi rakiplerini geride bırakıp, 15 kilometrelik koşuyu birincilikle bitirdi. 50-54 yaş kategorisinde koşan Ertekin. 55 dakika 7 saniyede koşuyu bütün rakiplerinin önünde bitirdi.

Denizli Belediyespor’un bayanlarda yarışmaya katıldığı diğer başarılı atlet Yasemin Erdoğan’da 15 kilometrelik mesafeyi 58 dakika 47 saniyede tamamlayıp, üçüncülük madalyasını kazandı ve kürsüye çıktı. Erdoğan, diğer kategorilerinde değerlendirmeye alındığı genel klasmanda da 3.lüğü elde ederek haklı gurur yaşadı ve yaşattı. Denizli Belediyespor Atletizm Şubesi Başkanı Süleyman Kaya, çok anlamlı koşuda kürsüye çıkan Denizli Belediyespor Kulübü atletleri Abdullah Yavuz Ertekin ve Yasemin Erdoğan ile kulüp olarak gurur duyduklarını belirterek, adeta tarih yazdıklarını söyledi. Kaya, ‘ Bazı şeylerin anlamı çok büyüktür. Parayla ölçülemez. Bir tarihin yattığı Çanakkale’de atletlerimizin Denizli’yi ve Denizli Belediyespor kulübünü en iyi şekilde temsil edip kürsüye çıkmaları, göğsümüzü kabarttı. Kendilerini tebrik ediyor ve kutluyorum’ dedi. Antrenör Bülent Şenkibar’da, Ertekin ve Erdoğan’ın çok başarılı bir yarışma çıkardıklarını belirterek, iki sporcu başta olmak üzere Denizli Belediyespor Atletizm takımının rakiplerinin korkulu rüyası haline geldiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı