REKLAMI GEÇ

O BANK ASYA’NIN ERTUĞRUL SAĞLAM’I: HAMZA HAMZAOĞLU

O BANK ASYA’NIN ERTUĞRUL SAĞLAM’I: HAMZA HAMZAOĞLU

Goal.com , Denizlispor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile röportaj yaptı. Hamzaoğlu’na Bank Asya’nın Ertuğrul Sağlam’ı yakıştırması yapan site, Hamza Hamzaoğlu’na çok özel sorular sordu.

/ DENİZLİHABER / 6 Kasım 2010 Cumartesi, 18:16

İşte goal.com’un soru cevap şeklinde geçen röportajından pasajlar…
“Denizlispor küme düştüğünde tüm Denizli gibi futbol kamuoyu da Horozların lige bu kadar hazır ve etkili bir başlangıç yapmasını beklemiyordu siz bunu nasıl başardınız”

– Denizlispor’un küme düşmesinden sonra mevcut kadronun iskeletinin bozulmaması ve yapılan transferlerde de oyuncuların kariyerinden ziyade ahlaki özelliklerine, arkadaşları ile uyumuna bakılarak hareket etmemiz uyum sorununu çabuk aşmamıza ve lige istediğimiz gibi bir başlangıç yapmamızı sağladı.

“Bugüne kadar kendisini gösteremeyen bir yetenek olan Emin Aladağ, sizinle beraber modern bir ofansif orta saha oyuncusuna hatta 10.5 numaraya da dönüştü diyebiliriz sizin katkınız ne oldu bu oyuncuya”

-Takımla ilk antrenmana çıktığımda Emin’in performansını gördüğümde niçin bu oyuncunun adını geçen sezon hiç duymadım diye düşünmüştüm. Gerçekten çok yetenekli ve takım ruhu gelişmiş bir oyuncuydu. Uzun süredir Denizlispor’da olmasına rağmen gerek önceki teknik direktörlerin bu oyuncuyu çeşitli mevkilerde görevlendirmesinden gerekse de bazı şanssızlıklardan dolayı bir türlü forma şansı bulamamış Emin. Ben kendisinin forvet arkası olarak verimli olacağını düşündüm ve bu kararımın isabetini görüyoruz. (Not: Emin Aladağ ligde attığı 5 gol ile gol krallığında takım arkadaşı Youla ile 2. sırada bulunuyor)

“Youla gelmeden önce de çok golcü bir takımdı Denizlispor ama Youla’nın lisans sorununu aşmasından sonra gol ortalamanız oldukça yükseldi. Bu oyuncu ile iletişiminiz nasıl”

-Youla sistemimize çabuk uyum sağladı ve her maçta görevini yapıyor. Biz kendisine eğer takım oyuncusu olursa, bencil olmazsa forma vereceğimizi söyledik şuana kadar da verdiğimiz tüm görevleri yerine getirdi. Söylendiği gibi uyumsuz, ahlaksız birisi değil ve takımımıza da gayet faydalı.

“Denizlispor ligde namağlup 2 takımdan birisi, ilk yarıyı bu unvanla kapatabilir mi”

– Açıkçası bu istatistik çok da önemli değil zira sonuç odaklı bir teknik direktör değilim. Elbette bir gün biz de mağlup olacağız bu ilk yarı bitmeden mi olur ikinci yarı mı bilemem.

“Genç yıldız adaylarından Serdar Eylik de sizin başarılı talebelerinizden…”

-Serdar takıma geldiğinde fiziksel anlamda ve maç kondisyonu bakımından eksikleri vardı. Bunları hızlı bir şekilde kapatıyor. Kendisinden memnuniyetimi ilk 11’de oynatmamdan görebilirsiniz. Eğer 2 sezon böyle sürekli oynayabileceği takımlarda mücadele ederse yeni Arda Turan olur. Genç yıldız adaylarının yıldız olma süreci konusunda sabırsız futbol ahalimiz acele etmez ise Serdar Eylik çok iyi yerlere gelecektir.

“Mersin İdman Yurdu deplasmanında aldığınız galibiyet sonrası 3 puanı Mustafa Aydın’a hediye ederek futbol kamuoyunda büyük bir sempati kazandınız…”

-Maçtan önce oyuncularıma, Mersin takımının galip gelerek arkadaşlarına 3 puan hediye etmek istediklerini 3 puanı Mustafa’ya bizim de hediye edebileceğimizi söyledim. Maçı kazandıktan sonra da hem Mustafa için üzüntümüzü hem de galibiyeti ona hediye ettiğimizi dile getirdim her ne kadar bazı çevreler bu yanlış anlasa da.

“Serdar Eylik gibi potansiyel arz eden Murak Akça’yı kiralama yoluna gittiniz. Genç Murat, 2. Lig’de Demirspor forması altında 9 lig maçına da ilk 11’de başladı, takip ediyor musunuz, performansından haberdar mısınız”

-Kadromuzda Koffi ve Fatih gibi çok tecrübeli stoperler vardı ve mevkisi itibariyle Serdar Eylik gibi düzenli forma şansı vererek gelişimine destek olamayacağım bir oyuncuydu Murat. Düzenli forma şansı bulabileceği bir kulübe gitmesinin kendisi için daha iyi olacağını düşündük burada kalsa belki sezon boyunca ancak 2-3 maçta oynayabilecektir. Demirspor’daki performansını da yakından takip ediyorum, hocası da çok memnun.

“Genç ve başarılı bir teknik adam olarak Süper Lig’in zirvesindeki Anadolu rüzgarını neye yoruyorsunuz? Anadolu takımları mı atılım içinde, İstanbul’un büyükleri mi beceriksiz”

-Büyük takımlardaki yabancı sayısı çok fazla ve yapılan transferin çoğu şova yönelik. Bir çok yönetici nasıl takım ruhu yakalarızın değil de marka değerini nasıl yukarı taşır, şov yaparızın derdinde. 3 büyükler bu açıdan takım ruhunu yakalamakta zorlanıyor ancak Bursaspor, Trabzonspor ve Kayserispor’a baktığımızda takım oyunu anlamında ne kadar başarılı olduklarını görebiliriz.

“Yabancı demişken, Bank Asya 1. Lig’deki yabancı sayısını artması ve genel olarak Türk futbolunun yabancı oyuncu tercihleri ve sınırlaması hakkındaki görüşlerinizi de alalım”

-Hem Bank Asya’da hem de Süper Lig’de yabancı oyuncu sayısının 3’ü geçmemesi gerektiğine inanıyorum. Türk futbolu bakıyorsunuz yurt dışına sürekli oyuncu ihrac eden bir durumda değil ve yabancı sayısının çok fazla oluşu milli takımlara da yansıyor. Yabancı sayısı fazla olan takımlarımızın Avrupa’daki halleri ve Milli takımın başarısız sonuçlarını birlikte değerlendirmek lazım.

“Milli takımdaki yabancı teknik direktör seçimi ve Hiddink tercihi hakkında fikirleriniz neler”

-Türk teknik direktörler yeterince iyi olursa yöneticilerimiz de elbette yabancı teknik direktörlere gitmezler. Bu konudaki fikrim budur. Hiddink’i değerlendirirsek, Hollandalı hoca sisteme bağlı ve saha içi disiplin isteyen birisi bizim takımımız ise yıllardır milliyetçilik motivasyonu ile sahaya çıkan ve zaman zaman disiplinden her şeyden kopan özgün bir takım. Hiddink’in Türk oyuncuların bu özelliklerini iyi harmanlaması gerektiğini düşünüyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı