REKLAMI GEÇ

Denizlispor’un geleceği şirketleşmeden geçiyor

Denizlispor’un geleceği şirketleşmeden geçiyor

Türkiye Süper Lig’i 2019-2020 Cemil Usta Sezonunun sona ermesinin ardından, kulüpler hemen yeni sezon hazırlıkları ve geleceğe dair planlamalarını hayata geçirmek için adım atmaya başladı. Yeni sezon planlamaları içerisinde pek çok kulübün cesaret edemediği ama geleceği çok daha net görmesine imkan tanıyacak bir değişimden bahsedeceğiz; Kulüplerin şirketleşmesi

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2020 Pazartesi, 16:51

Yukatel Denizlispor dernekler masasına bağlı bir tüzel kişilik olarak faaliyetlerine devam ediyor. Denizlispor bu sezon başında tam 9 yıl sonra yükseldiği Süper Lig’de kümede kalmayı başardı. Peki, sürdürülebilir bir başarı ve büyümeye ulaşmak adına ne yapılmalı, sorusunun yanıtı; şüphesiz kulübün şirketleşmesinden geçiyor.

Dünya futbolunun endüstriyel bir süreç içine girmesiyle birlikte, futbol kulüplerinin hızla şirketleşmeye başlaması adeta bir zorunluluk haline gelmiştir. Yapısal değişimi ile birlikte futbol endüstrisinde artık futbol pastasından daha fazla pay alabilmenin en önemli yolu şirketleşmekten geçiyor.

Forma satışları, yayın gelirleri (havuz), maç gelirleri, transferler-bonservisler, turnuva gelirleri, UEFA ve Şampiyonlar Ligi primleri, marka haklarından doğan gelirler futbol kulüplerinin başlıca gelir kaynaklarını oluştururken, kulüplerin sahadaki başarıları, finansal anlamda da reel bir şekilde kazanabilmesiyle ancak sürdürülebilir ve gerçek başarıya taşıyabilir.

Futbol kulüplerinin şirketleşmesinde taraftar gücü, sportif başarı ve deneyim, gayrimenkul ve altyapı varlığı, kamuoyundaki itibar, ulusal ve uluslararası ölçekteki hayran potansiyeli artı değerler olarak görünüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı