REKLAMI GEÇ

Sanki rüya gibiydi: Denizlispor neredeyse hiç seyircisiyle buluşmadan alt lige düştü

Sanki rüya gibiydi: Denizlispor neredeyse hiç seyircisiyle buluşmadan alt lige düştü

Süper Lig’e 2019 yılında, 9 senelik hasretin ardından yükselen Denizlispor, 2 yıllık maceranın ardından 1’nci Lig’e göre döndü. Denizlispor, iki yıl önce ilk Süper Lig maçında Galatasaray’ı yenip Denizli’nin özlediği günleri geri getirmişti. Pandemi başlayınca sevinç kısa sürdü, kötü futbol ve kötü sonuçlar, Denizlilileri takımıyla buluşmadan yeniden alt lige mahkum etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2021 Pazartesi, 13:06

Geçmiş yıllarda Süper Lig’de süper işler yapan Denizlispor, iki sezon önce ‘o sene bu sene’ inancıyla çıktığı yolda muvaffak oldu ve 9 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e döndü.

9 yıl sonra açılış maçında Galatasaray Denizli’ye konuk oldu. 16 Ağustos 2019 günü şehrin özlediği hava geri gelmişti. Denizlispor sahadan galip ayrılınca özlenen gurur ve mutluluk şehri sardı. Ancak bu mutluluk uzun sürmedi. Yapılan sayısız hata ile Denizlispor geçen sezonu 35 puanla 14’üncü sırada tamamladı.

Denizlispor, bu sezon ise lig başından beri yaşadığı maddi krizlerle acı sondan kaçamadı. Kulüpteki mali sıkıntı nedeniyle birçok yabancı futbolcunun sezon içinde tek taraflı fesih yapıp ayrıldığı, puan istikrarı gelmeyince 5 farklı teknik direktörün görev yaptığı Denizlispor, bir türlü düşme hattından kurtulamadı.

Aylardır puan tablosunda son sırada yer alan yeşil-siyahlı ekip, evinde Çaykur Rizespor’a da 1-0 yenilince 28 puanda kalıp bitime 3 maç kala kurtuluş umutlarını tüketti.

FUTBOLCULAR TEPKİ GÖRDÜ
Denizlispor’un 1-0’lık mağlubiyetle ligde kalma umutlarını kaybettiği Çaykur Rizespor maçının ardından bazı futbolcular gözyaşı dökerken, bazı isimlerin ise sahayı gülerek terketmesi taraftarın tepkisi çekti. Taraftarlar, sosyal medyada bu anların fotoğraflarını paylaşıp özellikle Sakıb, Mustafa Yumlu ve Sagal’a tepki gösterdi.

TARAFTAR SÜPER LİGİ GÖREMEDİ
Denizlispor’un 9 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıkması tüm şehirde bayram havası estirdi. Gelen galibiyetler, güzel oyun ve Süper Lig hasretinin bitmesi Yeşil-Siyahlı taraftarları sokaklara döktü. Ancak şehrin bu özlemi koronavirüs pandemisi nedeniyle giderilemedi. Kentteki sporseverler geçtiğimiz yıl Mart ayında alınan seyircisiz oynama kararıyla Denizlispor’un oynadığı maçları izleyemedi. Özellikle bu yıl taraftarılar hiç Süper Lig maçı göremeden lige veda etti.

FUTBOLDA DÜŞTÜ BASKETTE ÇIKTI
Denizli, futbolda Süper Lig’den düşerken basketbolda tarihte ilk kez Süper Lig’e yükseldi. Hafta sonu cumartesi günü Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in Türkiye Basketbol Ligi’nden ilk kez Süper Lig’e çıkmasına sevinen şehir, 1 gün sonra Denizlispor’a üzüldü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı