REKLAMI GEÇ

Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası Pamukkale’de yapılacak

Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası Pamukkale’de yapılacak

Pamukkale’de 11.’si yapılacak ve yarın başlayacak Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’na 21 ülkeden 171 sporcunun katılacağı açıklandı.

/ DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2012 Cuma, 15:12

11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nın Pamukkale’de yapılacak olması nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Denizli Belediye Başkan yardımcısı Şamil Çınar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Bulgaristan Atletizm Federasyonu Başkanı Dobromir Karamarinov ve Denizli Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu katıldı.

21 ülkeden 171 sporcunun katılacağı ve yarın başlayacak şampiyonanın 4 dalda yapılacağı açıklandı. Pamukkale’de yapılacak şampiyonada, genç bayan dalında 4 kilometre, genç erkek dalında 8 kilometre, büyük bayan dalında 8 kilometre, büyük erkek dalında 12 kilometre koşulacağı bildirildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi “Denizli’nin bu organizasyonu çok istediğini bildiğimiz için bu koşuyu Denizli’de yapıyoruz. Buradaki her şey şampiyona için gayet uygun. Buradaki kültür mirası Pamukkale’yi sportif bir şampiyonayla birleştirerek güzel bir organizasyona imza atacağımı düşünüyorum” dedi.

Bulgaristan Atletizm Federasyonu Başkanı Dobromir Karamarinov da Pamukkale’nin dağ koşusu pistinin uygun olduğunu ifade söyledi. Şampiyona nedeniyle Pamukkale’ye giriş ücretsiz olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı