REKLAMI GEÇ

Engellilerde spor dersi spor şenliğine dönüştü

Engellilerde spor dersi spor şenliğine dönüştü

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Engellere takılma, şenliğe katıl’ etkinliğinde engeliler, doyasıya eğlenip, çeşitli sporlar yaptı. Şenliğin sonunda engelliler, üniversite öğrencileriyle ‘Gangnam Style’ dansı yaptı.

/ DENİZLİHABER / 21 Aralık 2012 Cuma, 16:11

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksek Okulu öğrencilerinin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği “Engellere Takılma Şenliğe Katıl” isimli etkinlik, PAÜ Spor Salonu’nda düzenlendi.

Aynı zamanda “Engellilerde Spor” dersi kapsamında düzenlenen şenliğe; Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, PAÜ SBTYO Müdürü Doç. Dr. Bülent Ağbuğa, protokol üyeleri, öğretim elemanları, engelliler ve aileleri katıldı.

Açılışta konuşma yapan Doç. Dr. Bülent Ağbuğa, geçen yıl olduğu gibi yine coşku dolu bir şenlik olmasını dilerken, katılımcılara teşekkür etti. Doç. Dr. Ağbuğa’nın konuşmasının ardından etkinlik; semazen gösterisi, mehter takımı ve dans gösterileriyle sürdü.

Gösteriler sonrasında şenlik goalball, oturarak voleybol, basketbol ve yüzme müsabakalarıyla devam etti. Mücadeleden uzak eğlence ve dostlukla gerçekleştirilen oyunlar hakkında bilgi veren Okutman Tansu Yaan, amaçlarının engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğunu hatırlamak ve hatırlatmak olduğunu belirterek “Engellilerde Spor” dersi kapsamında öğrenciler için bir uygulama olduğunu söyledi. 75 öğrencinin özverili bir çalışmayla bu şenliği düzenlediklerini belirten Yaan, katılan 173 engelli sporcuya katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Şenlikte, fotoğraf makineleri ve kameralarını bir kenara bırakan haber muhabirleri de engellilerle oturarak voleybol mücadelesi yaptı. Şenliğin sonunda engeliler, üniversite öğrencileriyle ‘Gangnam Style’ dansı yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı