REKLAMI GEÇ

İşitme engelli Onur’un hedefi Olimpiyat

İşitme engelli Onur’un hedefi Olimpiyat

Eylül ayında İşitme Engelliler Grokeromen Güreş Şampiyonası’nda Dünya ikinciliğini kazanan Denizli Belediyespor sporcusu Onur Özcan, şimdi Olimpiyata hazırlanacak.

/ DENİZLİHABER / 28 Kasım 2012 Çarşamba, 10:01

Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonluğunu elinde bulunduran Denizli Belediyespor’un işitme engelli güreşçisi Onur Özcan, 2013 Engelliler Olimpiyatı için hazırlanan İşitme Engelliler Güreş Milli Takımının, Ankara Elmadağ’daki kampına davet edildi.
Temmuz 2013’de düzenlenecek Olimpiyat için şimdiden kolları sıvayan ve Milli Takımın gözde güreşçilerinden olan Onur Özcan’ın babası Halil Özcan, oğlu ile gurur duyduğunu söyledi. Olimpiyatlara hazırlık kampının 27 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında olacağını belirten baba Halil Özcan, ‘ Eylül ayında Bulgaristan’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda, finale kalan oğlum Onur Özcan bitime 40 saniye kala omuzu çıktığı için, önde götürdüğü müsabaka yarıda kalmış ve 2.likle yetinmişti. Şimdi hedefinde, yeni bir Olimpiyat Şampiyonluğu var. İnşallah bir şansızlık olmazsa, yine Olimpiyat Şampiyonluğu bekliyoruz’ dedi.

Hazırlık kamplarının dönem dönem süreceğini belirten Özcan, ‘ Olimpiyatlar yine Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenecek. Sakatlandığım için kıl payı kaçırdığım Dünya Şampiyonası, aynı yerde düzenlenmişti. Allah’ın izniyle, yarım kalan bir hesabı tamamlayıp dönmek istiyorum. Bunun için de çok çalışmam gerektiğinin bilincindeyim ’ diye konuştu.

Denizli Belediyespor Başkanı Rüşan Uzunoğlu, Denizli Belediyespor olarak bedensel engelli insanları spor ile tanıştırmayı amaçladıklarını ve Engelliler Spor branşının uzun süredir bünyelerinde var olduğunu vurgulayarak, ‘ Belediyespor’da spor yapmak isteyene ‘engel’ yok. Herkese, her yaştan insana kapımız açık. Gençlerimize sahip çıkıldığında ve fırsat verildiğinde onların neleri başarılabileceğini Onur Özcan gösterdi.. ‘Onur’umuzla birlikte geçmişte onurlandık. İnşallah Olimpiyat’da İstiklal Marşı’mızı yine okutacak ve bayrağımızı göndere çekecek. Bu konuda Belediyespor olarak bizler elimizden gelen katkıyı göstereceğiz. Bundan önce olduğu gibi, sporu seven tüm engellilerin yanında olmaya devam edeceğiz’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı