REKLAMI GEÇ

‘Son kişi spor yapana kadar devam’

‘Son kişi spor yapana kadar devam’

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, belediyenin spora desteğinin son kişi spor yapıncaya kadar devam edeceğini belirterek, ‘Spor yapan kişilerin oluşturduğu piramidi ne kadar tabana yayarsak, o kadar çok kişi sağlıklı yaşar ve piramidin üstünde olimpiyat ve dünya şampiyonları çıkar’ dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Aralık 2012 Cuma, 09:18

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli ASKF Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen ile amatör kulüpleri başkanlarını Atatürk Stadyumu’ndaki bürolarında ziyaret etti. Ziyarete, ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile 26 amatör kulübünün başkanları katıldı.

ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen yaptığı konuşmada yerel yönetimlerin amatör spor kulüplerinin en büyük destekçileri olduğunu kaydetti. Belediyenin amatör spor kulüplerine birçok desteği olduğunu ve bu desteğin artarak devam ettiğini kaydeden Ceşen ‘Belediyemiz, yaptığı, sentetik çim sahalar, spor salonları ve her semtteki spor alanlarıyla amatör spora desteğini birçok kez gösterdi. Kulüplerimize birçok kez malzeme yardımında bulundu. Amatör Spor camiası cefakar insanlardan kurulu bir camiadır. Biz büyük bir aileyiz. İlimiz sporunu daha iyi yerlere getirebilmek için amatörler branşlara daha fazla önem vermeliyiz. Ben buradan amatör takımlarımıza desteği esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, belediyenin spora desteğinin son kişinin de spor yapıncaya kadar devam edeceğini ifade etti. Küçük yaşta sporun güzelliğini keşfedenlerin, sporu kendilerine yaşam biçimi olarak benimsediğini kaydeden Başkan Zolan, ‘Spor birçok güzellikleri de beraberinde getiriyor. Spor, ruhen fiziken rahatlattığı gibi insanı disipline eder. Sporcuya ekip ruhunu aşılar. Beraber iş yapabilme ruhunu geliştirir. Bunlar yapıldığında başarıya gidildiği görülür. Küçük yaşta sporun bu özelliklerini keşfedenler sporu kendilerine yaşam biçimi olarak benimser. Sporun en önemli özelliği burasıdır. Spor yaparak birşey yapabildiğini gören çocuklar özgüven kazanıp kendini farklı bir boyutta görecek. Denizli Belediyesi olarak tüm branşlarda herkese spor yapabilme imkanı sunmaya çalışıyoruz. Amatör olarak spora ağırlık veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne spor alanları oluşturma ve spor yaptırma anlamında yatırımlarımız oldu ve devam ediyor. Karşıyaka’daki futbol sahasını hatırlarsınız. Balçık içinde top oynanırdı. Spor sağlık diyorsak balçık içinde top oynanmasını kabul edemezdik. Bu nedenle 4 sentetik saha yaptık. Amatör spor kulüplerimiz balçıkta spor yapmaktan sentetik sahalarda çim yapar hale geldi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’müze bu sahaları yapıp teslim ettik. Onlarda sizler için programlarını belirledi. 120 dolayında basketbol ve voleybol sahası yaptık. Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi yaptık. Eşi benzeri dünyada yok. Denizli’yi sporun merkezi yapmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte tüm çocuklarımıza her branşta spor yaptırıyoruz. Bu yaz 10000’nin üzerindeki çocuğumuz ücretsiz spor kurslarına katıldı. Şuanda 3000 bayan pilates kursuna katılıyor. Sonuçta sağlık yaşam için bu tür çalışmaların artması gerekir. Yerel kurumlar içinde de bu tesisleri belediyeler yapmalıdır. Bu projeler zevk duyduğumuz, bize heyecan veren iyi ki yapmışız dediğimiz projelerdir’ dedi.

Başkan Zolan, amatör kulüplerinin hiç birini ayırt etmeden malzeme anlamında da desteğin devam ettiğini ifade ederek, ‘Malzeme desteğinin yanında daha fazla şekilde desteğimizi sürdüreceğiz. Büyükşehirle birlikte sadece merkezdeki amatör kulüplerine değil Denizli genelindeki tüm amatör kulüplerimizin ihtiyaçlarını giderme anlamında yetki verildi. Çivril’deki, Acıpayam’daki, Çardak, Bozkurt, Beyağaç, Kale’deki sporla uğraşan amatör kulüplerine destek verir hale geleceğiz. Denizli’de herkes spor yapsın istiyoruz. Spor, aslında bir kültür meselesidir. Önce sporun ortamını hazırlayıp yapılabilirliğini göstermeniz gerekir. Ardından yavaş yavaş insanlar spor yapar hale gelecek. Bugün herkes spor yapabilir haldedir. Parklarımıza bakıldığında sabahın erken saatlerinden itibaren insanların yürüdüğünü görürüz. Spor yapanların oluşturduğu piramidin tabanını genişletmemiz gerekir. Piramidin üstünde ise dünya şampiyonları olimpiyat şampiyonları olur. Bu iş yayıldıkça spor kültürünün yanında spor şampiyonlarımız da çıkacaktır’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı