REKLAMI GEÇ

BİR GECELİK KONAKLAMA PAMUKKALE’Yİ İFLASA SÜRÜKLÜYOR!

BİR GECELİK KONAKLAMA PAMUKKALE’Yİ İFLASA SÜRÜKLÜYOR!

DENTUROD Başkanı Şeref Karakan, Vali Demir’e Pamukkale ve Karahayıt’taki otellerin uluslararası tur firmalarının acımasız fiyat politikaları kıskacı altında olduklarını ve çok düşük kar marjlarıyla ayakta kalmaya çalıştıklarını söyleyip acil destek istedi.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2011 Çarşamba, 16:51

Yaklaşık 2 ay önce ilimizde göreve başlayan Vali Abdulkadir Demir, kentteki en etkili turizm derneği olan Denizli Turistik Otel İşletmecileri Derneği’yle bir araya geldi. Şiir Otel’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında turizmcilerin ortaya koyduğu tablo iç açıcı değil.

İFLASA SÜRÜKLENİYORUZ!
DENTUROD Başkanı Şeref Karakan, bölgeye gelen turist rakamlarının aldatıcı bir yargıya neden olduğunu söyleyip ekledi; “Uluslar arası acente firmalarının fiyat politikaları kıskacı altındayız. Oda fiyatlarımızı açıklamaktan utanıyorum. Çok düşük kar marjları nedeniyle şu an resmen ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bir an önce bu duruma yönelik acil bir önlem alınmalı” diye konuştu.

FUARLARDA DAHA ETKİN TANITIM ŞART
Uluslar arası fuarlara birkaç otelin kendi çabalarıyla katılıp ellerinden geldiğince Pamukkale ve kent turizmini anlatmaya çalıştığını aktaran Karakan, “Oysa bu fuarlar dünya turizminin şekillendiği önemli etkinlikler. Denizli olarak daha profesyonel, toplu ve etkili bir tanıtım çalışmasıyla bu fuarlarda yer almak kent için büyük önem taşıyor” diye konuştu.

OTELCİLERDEN ‘YÜZÜMÜZ KIZARIYOR’ VERYANSINI
Karakan’ın kent turizmcilerinin genel sıkıntılarını aktardığı konuşmasının ardından Vali Demir’e, bilgilendirme toplantısı öncesinde DENTUROD üyelerinin ortak sorun olarak ortaya koyduğu 4 önemli sıkıntı da dile getirildi. DENTUROD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Şen yasal zorunluluk gereği her gece saat 12.00’de otel müşterilerinin kimlik bilgilerinin güvenlik birimlerine iletildiğini anımsatıp ilginç bir sorunu dile getirdi.

Şen, “Çeşitli suçlar nedeniyle aranan müşterilerimizi üniformalı kolluk kuvvetleri gece yarısı ellerinde yüksek sesli telsizlerle gelip odalarından alıyor. Bu durumu yabancı turistlere açıklayamıyoruz. Uygulamanın şekli bizi zor durumda bırakıyor” diye konuştu.

ŞEHİR OTELLERİ TRAFİKTEN RAHATSIZ
Şen ayrıca şehir otellerinin yaşadığı üç soruna daha dikkat çekti. Modifiye araçların yarattığı gürültü kirliliğinin önüne geçilmesini isteyen Şen, yeni üst yapı çalışmasında şehir otellerin önündeki ceplerin iptal edildiğini belirtip, müşteri araçlarının giriş ve çıkış sırasındaki kısa süreli parklar konusunda trafik ekipleriyle sıkıntı yaşandığına vurgu yaptı. Şen ayrıca ikinci ticari yoldaki yoğun minibüs trafiği nedeniyle otellerin sıkıntı içinde olduğunu söyleyip bu konuya da el atılmasını istedi.

BANA SOMUT ÖNERİLERLE GELİN, ÇÖZELİM
Vali Abdulkadir Demir, otelcilerin sorunlarını dinledikten sonra bir konuşma yaptı. Pamukkale’de daha etkili çalışmalar yapmak ve kent turizmine ivme kazandırmak için etkili adımlar atılacağı mesajını veren Demir, göreve geldiği 2 aylık süre içinde kentte çok önemli tarihi ve kültürel varlığın olduğunu öğrendiğini ve bunun kent turizmi için önemli bir artı olduğunu aktardı. Turizmcilerin sorunlarına duyarlı yaklaşan Demir, “Önüme somut çözüm önerileri getirin. Bir an önce yapılacak ne varsa ortaya koyalım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı