REKLAMI GEÇ

Dünyaya Güney Ege’yi gösterecekler

Dünyaya Güney Ege’yi gösterecekler

Denizli, Aydın ve Muğla’nın kalkınması görevini üstlenen kalkınma ajansı, turizm ve gıda fuarlarında bölgeyi tanıtmak için harekete geçti. Bu yıl büyükşehir olan turizm potansiyeli yüksek üç ilden fuarlara katılmak isteyen firmalara destek verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2014 Cumartesi, 14:26

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Denizli, Aydın ve Muğla’nın turizm potansiyellerini artırmak için yeni bir çalışma başlattı. Dönem başkanı Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın başkanlığında yönetim kurulu toplantısını yapan GEKA’nın, 2015’te yapılacak iki turizm fuarı ile bir gıda fuarında bölgenin temsil edilmesi için özel çalışma yapması karara bağlandı.

BELEDİYELERE ÖZEL KİTAP
Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ile Muğla Valisi Amir Çiçek’in ilk kez katıldığı ve Muğla’nın Akyaka bölgesinde yapılan toplantı Genel Sekreter Süleyman Alata’nın, çalışmalar hakkında yönetim kuruluna brifing vermesiyle başladı. Belediyelerin desteklerden doğru yararlanmasını sağlamak amacıyla
Belediyelere Yönelik Destek Mekanizmaları kitabının da tanıtıldığı toplantıda turizm en önemli konu başlığını oluşturdu.

ÜÇ FUARA DESTEK
Ajans yönetimi, 2015 yılı fuar takviminde bulunan uluslararası Berlin ve Moskova Turizm ile Moskova yiyecek-içecek fuarlarına bölge turizmcisi ve üreticisinin katılması için koordinasyon görevini üstlenmeye karar verdi. Turist gönderen ülkelerin başında gelen Almanya ve Rusya vatandaşlarının Güney Ege’yi daha çok tercih etmelerini sağlamaları amacıyla Denizli, Aydın ve Muğla’daki işletmeler GEKA desteği ile fuarlarda yer alabilecek.

FUAR SAYISI ARTABİLİR
Ajans yönetimi öte yandan Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Yunanistan, Japonya, Almanya ve İtalya’da gerçekleştirilecek çeşitli fuarlara izleyici olarak katılacak ve uygun bulunması durumunda önümüzdeki yıllarda bu fuarların da destek kapsamına alınması kararlaştırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı