REKLAMI GEÇ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dursun Denizli’de

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dursun Denizli’de

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Denizli’de. Bakan Yardımcısı, turistik bölgeleri gezdi, yetkililerden bilgi aldı. Bakan Yardımcısı Dursun, yeni yerinde hizmete başlayan Sarayköy Halk Kütüphanesi’nde de incelemelerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2019 Çarşamba, 16:42

DENİZLİ HABER
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, bir dizi ziyaret için Denizli’ye geldi.

Bakan Yardımcısı Dursun’un ilk durağı Denizli Valiliği oldu, Vali Hasan Karahan’ı makamında ziyaret etti. Denizli’nin kültür ve turizm merkezleri hakkında bilgi veren Vali Hasan Karahan, ziyaretin anısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’a Yatağan kılıcı hediye etti.

Vali Hasan Karahan ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, 1982 yılından bu yana Sarayköy Belediye İşhanı’nda hizmet veren ve Sarayköy Belediyesi tarafından inşa edilen Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nin 2. katına taşınarak daha modern ve günümüz şartlarına uygun hizmet veren Sarayköy İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret ederek kütüphanedeki öğrencilerle sohbet ettiler.

Vali Karahan ve Bakan Yardımcısı Dursun, Sarayköy’ün ardından UNESCO Dünya Miras Listesi’ne yer alan Pamukkale Örenyerini ziyaret etti. Dursun, Hierapolis Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Dursun, Denizli ziyaretinde son olarak UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan, içinde İncil’de adı geçen yedi kiliseden birinin bulunduğu Laodikya Antik Kenti’nde incelemelerde bulunarak; Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı, Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’ten Laodikya antik kentinde gerçekleştirilen kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı