REKLAMI GEÇ

Plan değerlendirildi

Plan değerlendirildi

Termal Turizm Master Planı hakkında bilgilendirme toplantısı, Vali Yavuz Erkmen başkanlığında Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü yetkililerinin de katılımı ile yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2009 Cuma, 19:43

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Yavuz Erkmen, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü yetkilileri ve turizm şirketi yetkilileri katıldı. Vali Yavuz Erkmen başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Bakanlık yetkilileri Termal Turizm Master Planı hakkında bilgilendirme yaptı ve bu planın uygulamaya konduğu 17 ilden biri olan Denizli’de gelinen nokta değerlendirildi.

Denizli’de, Bakanlar Kurulu kararı ile ilan edilen “Termal Turizm Merkezi”  planlama çalışmalarında onaylanan üst ölçek planlardan, alt ölçek planlara geçiş aşamasına gelindi. Toplantıda, alt ölçek planların hazırlanması konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar, bölgenin durumu ve yapılacak planlar neticesinde yatırıma açılacak olan alanlar ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Üst ölçek planda (1/25000 ölçekli çevre düzeni planı) özellikle termal turizm yatırımları için belirlenen  alanlardan; Sarayköy-Tekkehamam ve Akköy-Gölemezli bölgelerinin oldukça önemli olduğu vurgulandı. Bu alanların tahsise çıkabilmesi için çalışmaların hızlandırılması ve çalışmaların kısa sürede tamamlanması kararlaştırıldı.

Ayrıca, bu alanların bir an önce yatırıma açılması için alt ölçek planların (1/5000 nazım imar ve 1/100 ölçekli uygulama imar planları) hızlı ve doğru bir şekilde yapılması adına Bakanlık yetkilileri ile ilgili müdürlükler, birlikte alan ve arazilerin durumları hakkında gerekli istişareleri birebir yapmak üzere ayrıca toplantıya devam edecekler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı