REKLAMI GEÇ

Turizmcilerin konaklama vergisi isyanı

Turizmcilerin konaklama vergisi isyanı

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, getirilmesi planlanan konaklama vergisinin sektöre büyük darbe vuracağını belirtti, “Beklentimiz kararın yeniden gözden geçirilmesidir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2019 Cuma, 17:28

Hükümet vergide düzenleme için düğmeye bastı. Düzenleme, yeni vergileri de beraberinde getiriyor. Bunlardan biri de turizmcileri yakından ilgilendiren konaklama vergisi.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, hem getirilmeye çalışılan yeni vergiyi, hem de bunun sektöre yansımalarını değerlendirdi.

Turizm sektörünün ülkede istihdama en büyük desteği sağladığını ve reel döviz girişi oluşturduğunu belirten Şen, getirilmek istenen konaklama vergisinin, sektörün üzerine ciddi bir yük getireceğini, turizm sektörüne yatırım yapmayı düşünen yatırımcıları da uzaklaştıracağını ifade etti.

Şen, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni oluşturulan ve tüm konaklama tesislerinin cirosu üzerinden binde 7.5 alınacak Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı payından sonra, sektörümüzle istişare edilmeden konaklama tesislerinin tüm gelirleri üzerinden alınılması düşünülen yüzde 2’lik konaklama vergisi, turizmcilerin maliyetlerini gözden geçirmesine, hizmet kalitesinin istemeden azaltmasına, yeterli istihdam arttıramamasına neden olacaktır” dedi.

Tüm dünyada turizm üzerindeki vergilerin düşürülüp, desteklerin artırıldığına dikkat çeken Gazi Murat Şen, “Türk turizminin tüm dünya ülkeleriyle rekabet edebilmesi için Türkiye turizm sektörüne daha fazla destek verilmesi gerekir. Turizm sektörü ile ilgili düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesi, turizmciler olarak beklentimiz ve dileğimizdir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı