REKLAMI GEÇ

Vatan Partisi’nde tarihi karar sevinci

Vatan Partisi’nde tarihi karar sevinci

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, ‘Irkçı ayrımcılık’ gerekçesiyle yargılandığı dava hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM) Büyük Dairesinin kararı Vatan Partisi Denizli İl Örgütünde sevinçle karşılandı. Çınar Meydanı’nda basın açıklaması yapan partililer, bundan sonra hiç bir ülkenin soykırım kararı alamayacağını vurguladı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2015 Cuma, 15:59

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Denizli milletvekili adayları, Mustafa Güleç, Mehmet İyice, Füsun Özçelik, İbrahim Cüneyt Doğan, Mehmet Gital, Mahmut Pak ile partililer katıldı. 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, İsviçre’de 2005 yılında verdiği konferanslarda, “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” söylemi üzerine ‘ırkçı ayrımcılık’ iddiasıyla cezaya çarptırıldığı dava ile ilgili AİHM’nin lehlerine karar verdiğini açıklayan İbrahim Kasapoğlu, bu davanın yalnızca Vatan Partisi’nin davası olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin davası olduğunu vurguladı.

denizli-vatan-partisi--AIHM-karari-ic

“BİZ VATAN SAVUNDUK”
“Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” diye haykıran Vatan Partililerin, “Biz Soykırım yapmadık, vatan savunduk” sloganları ile sık sık konuşması kesilen Kasapoğlu, “Uluslar arası hukuk alanında kazandığımız bir zaferden sonra Türkiye ne yapmalıdır? Bu dava sadece Perinçek’in, sadece Vatan Partisi’nin davası değildir. Bu dava bütün Türk Milleti’nin davasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Dışişleri Bakanlığı, iktidar ve muhalefet partileri hep birlikte bu milli davaya sahip çıkmalıdır” dedi.

“ARTIK HİÇ BİR ÜLKE SOYKIRIM KARARI ALAMAZ”
ABD başta olmak üzere Avrupa Birliği’ne üye olan bir çok ülkenin parlamentolarında alınan “soykırım” kararlarının artık yok hükmünde olduğunu belirten Kasapoğlu, “Bu kararlar kadük olmuştur. Yok hükmündedir. Bundan sonra da hiçbir ülke ‘Ermeni soykırımı’ kararı alamaz. Yeter ki T.C hükümeti, Dışişleri Bakanlığı ve siyasilerimiz bu AİHM kararına dayanarak dik dursunlar, atağa geçsinler, gerekli girişimleri yapsınlar” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından partililer, sloganlar atarak Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndan Vatan Partisi İl Başkanlığı’na yürüdü

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı