REKLAMI GEÇ

Halkla karşı karşıya gelen yarbay böyle demiş

Halkla karşı karşıya gelen yarbay böyle demiş

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin sanıklarından Yarbay Avşin Yapar’ın teslim olunmasıyla ilgili uyarıya “Ben, Vali’den değil komutanlarımdan emir alırım” yanıtını verdiği iddia edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ocak 2017 Pazartesi, 11:04

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili davanın duruşması devam ediyor. Bugünkü duruşmada ilk dinlenen isim Astsubay Ahmet Ali Akın oldu.

Savunmasında 1,5 yıl Kuzey Irak’ta görev yaptığını, FETÖ ile bağı ve bağlantısı olmadığını belirten Akın, sivil havaalanına giden grubun içinde bulunduğunu söyledi.

Burada sivil halk tarafından durdurulduklarını anlatan Akın, bir süre sonra Çardak Kaymakamı’nın gelerek Denizli’de kriz masası kurulduğunu ve askeri personelin teslim olmasının istendiğini aktardığını, buna Yarbay Avşin Yapar’ın “Ben, Vali’den değil komutanlarımdan emir alırım” yanıtını verdiğini söyledi.

Halkın bu sözlere tepki gösterdiğini kaydeden Akın, araya Tabur Komutan Vekili Binbaşı Ertuğrul Yavaşça’nın girmesiyle gerginliğin sona erdiğini, askerlerin araçlara bindirildiğini ve kontaklarının kol komutanlarında toplandığını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı