REKLAMI GEÇ

Katrancı’nın başı çizgi film yüzünden derde girdi

Katrancı’nın başı çizgi film yüzünden derde girdi

FETÖ/PYD soruşturması kapsamında İstanbul’a götürülen işadamı Zafer Katrancı’nın çizgi film kahramanı Caillou yüzünden alındığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2017 Çarşamba, 15:10

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında örgütün para kaynaklarına yönelik operasyonunda Türkiye genelinde 380 işadamı gözaltına alınmıştı. Denizli’den gözaltına alınan tek isim ünlü tekstilci ve Denizlispor eski başkanlarından Zafer Katrancı olmuştu. Katrancı’nın 2010 yılında satın aldığı bir lisans yüzünden polis tarafından ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından kapatılmadan önce örgütün yayınlarından biri olan çocuk kanalı Yumurcak TV’de çizgi film dizisi şeklinde yayınlanan ve Türkiye’deki tüm lisans hakları örgütte ait olan Coillou adlı çizgi film kahramanlarını kapsayan ev tekstili üretimi yapan Katrancı, bu üretimi gerçekleştirebilmek için lisans haklarını 370 bin liraya satın almıştı. Aradan geçen 7 yıldan sonra bu gerekçe ile gözaltına alınan Zafer Katrancı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ulaştıktan sonra olayın aydınlandığını fakat kalabalık gözaltı sayısı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle hafta sonunda savcıların görev yapmaması nedeniyle iki gün misafir edildiğini söyledi.

DGC’DE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Avukatı Mehmet Ali Dokumacı ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Katrancı, “Bu süreç yaşanırken çok fazla dostum aradı. Destek oldular. Hepsine çok teşekkür ediyorum. 2010 yılında aldığımız bir lisanstan dolayı ifademize başvuruldu. Biz de sözleşmemizi gösterdik. Türkiye genelinden çok fazla işadamı orada olduğu için ifademizi vermemiz zaman aldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Denizli’ye de hemen dönemedik. Dostlarımız endişe ettiler ama Allah’a şükür bir sıkıntımız yok. Zafer Katrancı asla Türkiye’ye ihanet etmez. Sütten ağzımız yandı. Bundan sonra daha dikkatli davranacağız. Hem ürün satın aldığımız firmalar hem de ürün sattığımız firmalar hakkında araştırma yapmadan, kim olduklarını öğrenmeden ticari ilişkiye girilmemesi talimatını verdim” diye konuştu.

“BENİ ZATEN HİÇ SEVMEZLER”
Gazetecilerin ‘FETÖ/PDY yapılanması bir işadamı olarak size bu güne kadar bir baskı yaptı mı?’ sorusuna; “Hayır ben bir baskı hissetmedim. Benim zaten o tür insanlarla asla bir ilişkim olmaz. Beni sevmediklerini çok iyi biliyorum. O yapı için sevilmeyen bir insanım. Beni sevenler belli. Gerek Denizlispor camiasının içinde gerekse bu şehrin bir işadamı olarak Denizli’ye hizmetlerimiz oldu. Bu hizmetleri takdir eden insanlar beni sever bu tür yapılar sevmez” dedi.

“MARKAMIZ DÜNYACA KABUL GÖRÜYOR”
Ozanteks Şirketler Grubu’nun 1750 kişiyi istihdam eden, Türkiye genelinde 2 bin bayisi olan, yıllık 300 milyon dolarlık ticaret, 90 milyon dolarlık satış hacmi bulunan bir grup olduğunu anlatan Zafer Katrancı, “Avrupa Birliği ülkeleri dahil, Amerika’dan Japonya’ya kadar 50’den fazla ülkeye ihracat yapmaktayız. ürünlerimiz dünya piyasalarında genel kabul gören ve kalitesini ispatlamış Ozanteks markasını taşımaktadır” dedi.

“DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”
Ozanteks Şirketler Grubu olarak Türkiye’ye yönelik her türlü tehdidin ve tehlikenin karşısında, devletin yanında durmaya devam edeceklerini belirten Katrancı, “Yasalara ve hukuka saygılıyız. Türkiye’nin kalkınması için üretmeyi, istihdam yaratmayı ve ülkeye döviz kazandırmayı bir yurtsever olarak görev sayıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı