REKLAMI GEÇ

Kan donduran talimat

Kan donduran talimat

FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili davanın sanıklarından Kurmay Yüzbaşı Adem Altundağ’ın ifadesinde yer alan bir emir kan dondurucu nitelikteydi. Hain girişimin Denizli’deki kilit isimlerinden Tugay Kurmay Başkanı Fahrettih Demir’in, o gece askerlerin yolunun siviller tarafından kesilmesine karşı “Ne demek geçirmiyorlar. Gerekirse Sisi gibi ezip geçin” şeklinde talimat verdiği öne sürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2016 Cuma, 14:40

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili davada yargılamaya devam edildi. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savunma yapan 11. Komando Tugayı Eğitim Şube Müdürü Kurmay Yüzbaşı Adem Altundağ, darbe gecesine dair bildiklerini anlattı.

13-16 Temmuz tarihleri arasını kapsayan eğitim programıyla ilgili herhangi bir emir yayınlamadığını, bu nedenle de imzasının olmadığını belirten Altundağ, imzasız olarak birlik komutanlarına göndermesinin gerekçesini “bilgilendirme” olarak açıkladı.

“EMİRLER BANA GELECEK” TALİMATI
Tugay Kurmay Başkanı Fahrettin Demir’in o gece için “gelecek yazılı emirleri bana getireceksiniz” talimatını verdiğini söyleyen Altundağ, o gün kendisinin nöbetçi amiri olduğunu, “Emirleri nöbetçi amirin görmesi gerekir” diye itiraz ettiğini, bunun üzerine Demir’in emrini sert bir ifadeyle tekrarladığını kaydetti.

“SIKIYÖNETİM EMRİ VAR” DEMİŞ
16 Temmuz gecesi saat 03.30 sıralarında Demir’in Çardak Havaalanı’nda nizamiyeye geldiğini belirten Altundağ, kendisine ülke genelinde yaşanan olayları hatırlatıp, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 1. Ordu Komutanı açıklamalar yapıyor. Neler oluyor?” diye sorduğunu, aldığı yanıtın ise “Öyle ya da böyle sıkıyönetim emri var” şeklinde olduğunu söyledi.

TÜYLER ÜRPERTEN EMİR
Savunmasında tüyler ürperten bir talimattan da söz eden Adem Altundağ, Tugay Kurmay Başkanı Fahrettin Demir’in havaalanının sivil bölümüne giden Yarbay Avşin Yapar ve Binbaşı Ertuğrul Yavaşça ile beraberlerindeki askerlerin siviller tarafından durdurulup geçişlerine izin verilmemesine kızdığını belirterek, “Ne demek geçirmiyorlar? Gerekirse Sisi gibi ezip geçin” talimatı verildiğini duyduğunu söyledi.

“DARBE GİRİŞİMİ İÇİN GÖTÜRÜLDÜĞÜMÜZÜ BİLSEYDİK DİRENİRDİK”
Personelin büyük bölümünün Çardak’taki faaliyeti eğitim programı olarak bildiğini ifade eden Altundağ, “Ne olduğunu anlayabilseydik, darbe girişimi için götürüldüğümüzü bilseydik, bizi oraya sevk edenlere şiddetle direnir, karşı çıkardık” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı