REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davalarında Çivrilli eğitimciler hakim karşısında

FETÖ/PDY davalarında Çivrilli eğitimciler hakim karşısında

FETÖ/PDY içinde yer aldıkları gerekçesiyle haklarında terör örgütü üyeliği iddialarıyla dava açılan 14 eğitimci sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklardan bazılarının KHK ile kapatılan bir eğitim derneğinde katıldıkları eğitime destek kurslarında ek ders ücreti almaları Mahkeme Başkanı’nın dikkatini çekti.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2017 Pazartesi, 13:54

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması davalarında Çivrilli eğitimcilerin yargılanmasına başlandı. 4’ü tutuklu toplam 14 sanığın hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada kimlik tespiti yapılırken, sanıklar savunmalarına başladı.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşmada salona sanıklar, yakınları ve avukatları alındı. Çivril’de görev yaparken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları öne sürülen ve terör örgütü üyeliği ile suçlanan tutuklu sanıklar Yakup Görücü, Ramazan Yıldırımoğlu, Mehmet Bilmiş ve Melih Bozdemir hakkında, KHK’larla kapatılan bir eğitim derneğine üyelik, Aktif Eğitim Sen üyeliği, bu derneklerin bazı etkinliklerinde görev almak, Bank Asya hesap hareketleri ve sosyal medya paylaşımları konularında bazı iddialar yer alıyor.

“EĞİTİME DESTEK BÖYLE Mİ OLUR?”
Sanıklar duruşmada kendilerine yöneltilen tüm suçlamaları reddederken, iddianamede bulunan bir ayrıntı Mahkeme Başkanı’nın dikkatinden kaçmadı. Çivril’de bir eğitim derneğinin kapatılmadan önce eğitime destek adı altında öğrencilere yönelik kurslar düzenlediği ve bu kurslara eğitimci olarak katılan öğretmenlerin maaşlarına ek olarak ek ders ücreti aldıklarının belirlenmesi sanıklara soruldu.

Mahkeme Başkanı, “Eğitime destek için bir derneğin düzenlediği kurslara eğitimci olarak katılmışsınız. Bunun karşılığında ek ders ücreti almışsınız. Bu nasıl eğitime destek?” diye sordu.

Tutuksuz sanıklardan Mustafa Tuncay’ın bu soruya yanıtı, “Devlet böyle bir imkan vermiş. Biz de yararlandık” oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı