REKLAMI GEÇ

Para koleksiyonunu mahkeme heyetine delil olarak sundu

Para koleksiyonunu mahkeme heyetine delil olarak sundu

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılama sürüyor. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 22’si firari, 43’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 65 sanığı var.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 7 Mart 2017 Salı, 13:38

Duruşmada, Pekdemir Ailesi’nden Cemal Pekdemir’in FETÖ/PDY davasının işadamları dosyasında tutuklu olan üç oğlundan biri olan Adnan Pekdemir ve Nihat Zeybekci’nin belediye başkanlığı döneminde İmar Müdürlüğü yapan Niyazi Dayanır da savunmalarını tamamladı.

MAHKEME HEYETİ METAL DÖVİZLERİ İNCELEDİ
Denizli Belediyesi ve ardından Büyükşehir Yasası ile kapanan İl Özel İdare’nin İmar Müdürlüğü görevlerini yürüttüğü dönemde hakkında bir çok şikayet bulunan ve 15 Temmuz darbe giriminden sonra ikinci kez tutuklanan Niyazi Dayanır, tanık ve gizli tanıkların iddialarını yanıtlayıp, “Hakkımdaki iddialar iftiradan ibarettir” dedi.

Bu arada Dayanır’ın Avukatı Bekir Çapar, müvekkilinin evinde yapılan ikinci aramada bulunan 1 dolarlık delillere karşın mahkeme heyetine delil olarak kumbara sundu. İçinde birçok ülkeye ait metal paraların bulunduğu kumbara mahkeme heyeti tarafından incelendi. Kumbarada 21 ülkeye ait çeşitli metal paralar tespit edildi. Sanık Dayanır’ın, “Bu paralar koleksiyondan ibaret. Kumbara çocuğuma ait” beyanı tutanaklara geçti.

“ŞİRKETİMİZ ZOR DURUMDA”
Pekdemir ailesinde, Cemal Pekdemir’in FETÖ/PDY davasında tutuklu bulunan üç oğlundan biri olan Adnan Pekdemir de hakkındaki iddialara yaklaşık 2 saatlik savunmayla yanıt verdi. Terör örgütü üyeliği suçlamasıyla, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan DİAD üyeliği, Adrenalin Derneği Başkanlığı, Diyalog Kültür Derneği üyeliği, himmet toplama, cemaat toplantılarına katılma gibi iddiaları yanıtlayan Pekdemir, “DİAD’a yurt içi ve yurt dışı seyahatler ile fuarlar konusundaki avantajları nedeniyle üye oldum. Bir dönem başkanlığını yaptığım Adrenalin Derneği ile de dönemin Valisi Merhum Recep Yazıcıoğlu sayesinde tanıştım. Diyalog Kültür Derneği’ne ise üye oldum ama hiç aidat ödemedim, faaliyetlerine katılmadım. Tanık ve gizli tanıkların hakkımdaki iddialarını kabul etmiyorum. Bank Asya hesabıma gelince, biz şirket olarak bankalarla ortalama 56 milyon liralık çalışma yaparız. Bu rakamdan sadece 11 bin lirası Bank Asya ile yapılmış. O da enerji şirketi için teminat mektubundan ibaret. Şirketlerimiz ve taşınmazlarımıza tedbir uygulandığı için zor durumdayız. 1.100 çalışanımızdan 300’ünü işten çıkarmak zorunda kaldık. En azından taşınmazlar üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı