REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin üniversite yapılanmasında yargılama başlıyor

FETÖ/PDY’nin üniversite yapılanmasında yargılama başlıyor

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik dava yarın (Salı) başlıyor. Asker ve işadamları davasından sonra en kapsamlı yargılama olarak görülen PAÜ örgütlenmesi davasında 73’ü tutuklu olmak üzere toplam 115 sanık hakim karşısına çıkacak.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2017 Pazartesi, 11:08

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşması yarın (Salı) başlıyor.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde 5 Ağır Ceza Mahkemesi için hazırlanan yeni salonda görülecek davada 73’ü tutuklu toplam 115 sanık ‘Silahlı Terör Örgütü Üyeliği’ iddialarıyla yargılanacak.

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu açılan örgüt davaları ve Denizli’deki tüm terör soruşturmalarının Denizli Adliyesi tarafından yapılacağını göz önünde bulundurarak, bu adliyede yeni bir terör mahkemesi kurulmasına karar vermişti.

İLK FETÖ DAVASI OLACAK
Başkanlığını Hakim Seval Bircan’ın yapacağı, üyeliklerinde ise Hakimler Musa Karcı ve Reha Asan’ın bulunacağı 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk FETÖ/PDY davası Pamukkale Üniversitesi iddianamesi ile başlıyor. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çalışmaları sonucu, 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin görev yapacağı salonda da hazırlıklar tamamlandı. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nin yanında bulunan fuar kompleksi bünyesinde yer alan ve geçmiş dönemlerde Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın da (GEKA) kullandığı binadaki toplantı salonunda, 5. Ağır Ceza Mahkemesi için hazırlıklar tamamlandı ve duruşma salonu yarın akademisyenler için yapılacak yargılamaya tanık olacak.

FETÖ İÇİN PAÜ’NÜN ÖNEMİ
İddianamenin, şüpheliler hakkında isnat edilen suçlar bölümünde, örgütün üniversitedeki amacının YÖK tarafından belirlenen kadroları ele geçirmek, bu kadrolara kendi üyelerini yerleştirerek kurumun tamamen yönetimini ele alıp yasal görünümle örgüt üyeleri dışında hiç kimsenin yönetime katılmasına, çalışmasına izin vermemek olduğu belirtiliyor. İddianamenin bu bölümünde ayrıca, “Üniversiteler ve devletin diğer kurumlarını bu şekilde ele geçirip devlete paralel şekilde ilerleyerek 17-25 Aralık 2013 ve 15 Temmuz kalkışmasını yapabilecek güce erişip, nihai hedef olarak da devlet yönetimine el koymak, bunu silahsız olarak başaramadıkları takdirde silahlı darbe yapmak suretiyle ele geçirmek olduğu anlaşılmıştır” ifadeleri yer alıyor.

BU MADDELERLE YARGILANACAKLAR
Sanıklar hakkında, FETÖ Terör Örgütünün diğer mensupları ile sürekli ve gizli bir şekilde temas ve organizasyon içerisinde hareket ettiği, örgüt ile önceden süreklilik, yoğunluk ve çeşitlilik arz eden bağı bulunduğu, bu nedenle şüphelinin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Yöneticisi Olma suçunu işlediği iddialarıyla Türk Ceza Kanunu 314/1, 3713 Terörle Mücadele Yasası’nın 5/1 maddesi, Türk Ceza Kanunu 63, Türk Ceza Kanunu 53/1, Türk Ceza Kanunu 58/9 maddeleri uyarınca yargılanması isteniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı