REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün 2 numarası Denizlili

FETÖ’nün 2 numarası Denizlili

FETÖ’de Fettullah Gülen’in yerine geçeceği iddia edilen, örgütün 2 numarası ve ABD imamı bir Denizlili. Pelsilvanya’da Gülen ile birlikte yaşayan o isim, son günlerde FETÖ ile ilgili ulusal medyada en çok yazılan isimlerden biri.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2016 Pazartesi, 11:38

Türkiye, özellikle 15 Temmuz akşamı yaşanılan hain darbe girişimi sonrası Gülen ve yapılanması FETÖ’ye kilitlendi. Ülkenin dört bir yanında yapılan operasyonlar, açığa almalar, gözaltılar ve tutuklamalar sürerken ulusal medya FETÖ’nün idari kadrosuyla ilgili çok sayıda haber yapıyor.

FETÖ’nün Gülen’den sonra başına geçeceği iddia edilen örgütün 2 numaralı ismi İsmail Büyükçelebi de bunlardan biri. Medyanın gündeminden düşmeyen Büyükçelebi’nin ABD’de finansal yapılanmadan siyasi ilişkilere, kamuoyu çalışmalarından kritik görevlendirmelere kadar birçok konuda üst düzey yetkilere sahip olduğu ortaya atılan iddialar arasında. Hükümete yakın ulusal gazetelerin haberlerine göre Büyükçelebi ABD İmamı.

Gülen ile birlikte Pelsilvanya’da yaşayan İsmail Büyükçelebi hakkında geçtiğimiz günlerde Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kırmızı bültenle aranması kararı verildi. Türk diplomatların ABD’den Gülen ile birlikte bu ismi de Türkiye’ye iade etmesini isteyecekleri de iddialar arasında.

Yalnızca Türkiye’nin değil neredeyse dünyanın yakından takip ettiği FETÖ darbe girişimi ve sonrasında yaşanılan OHAL sürecinde adı en çok geçen isimlerden biri olan Büyükçelebi, bir Denizlili.

Aslen Kızılcabölüklü olan Büyükçelebi’nin halen Denizli’yle bağlarını koparmadığı, hatta 17-25 Aralık sürecine kadar zaman zaman memleketine gelip gittiği öne sürülüyor.

Büyükçelebi’nin Gülen Cemaati’nin kurucu beyin takımı arasında olduğu, ilk yıllardan beri Gülen’in yanından hiç ayrılmadığı da gelen bilgiler arasında. Büyükçelebi’nin örgütteki etkin yapısı nedeniyle Denizlili bazı isimlerin de yıllar önce cemaate girip yükselerek tepe kadrolara kadar geldiği öne sürülüyor. Bu iddiaları doğrulayan en önemli kanıtlardan biri de 17-25 Aralık’tan sonra deşifre edildiği iddia edilen Türkiye imamlarının arasında da birden fazla ilde Denizlili ismin bulunması.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı