REKLAMI GEÇ

Siyasilerin tanık olarak dinlenmesine mahkemeden ret

Siyasilerin tanık olarak dinlenmesine mahkemeden ret

FETÖ/PDY’nin Denizli’deki özel okul yapılanmasıyla ilgili açılan davada, bazı sanık avukatlarının Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve 3 eski AK Parti milletvekili ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in tanık olarak dinlenmeleri talebi mahkemece reddedildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ocak 2017 Cuma, 14:09

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın tamamlanan ilk duruşmasında, taleplerle ilgili karar verildi. Bu taleplerden birisi de çok sayıda tanığın savunmalarında, buralarda çalışırken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, AK Parti eski milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüsayin Gürlesin ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile birçok siyasetçi, bürokrat ve işadamlarının çocuklarını Servergazi Eğitim Kurumları’na bağlı okullarda okutmasını referans olarak kabul ettiklerini söyleyerek kendilerini savundu.

İŞTE O İFADELER
Davanın tutuksuz sanıklarından İsmail Tecimen Bakan, Nihat Zeybekci, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç çocuklarını yıllarca bu okullarda okuttu. Sorulsa benim terör örgütüyle bir bağlantım olmayacağını söyleyeceklerdir” dedi.

KHK ile kapatılan Özel Servergazi Anadolu Lisesi’nde müdür başyardımcılığı görevinde bulunan Yusuf Acar ise, “Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, siyasi ve bürokratlar ile Denizli’nin elit kesiminin çocuklarını bu okullarda okutuyor olması bizim için referans gibiydi” ifadesini kullandı.

Yine KHK ile kapatılan Servergazi Eğitim Kurumları Günay Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Muhammed Dolukan da, Denizli’nin ileri gelenlerinin çocuklarının öğretim gördüğünü ifade ederek, “Bakan Nihat Zeybekci ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in çocukları bizde okuyordu. Okulun terör örgütü ile ilgili en ufak bir şey yoktu. Terörle ilgili bir şey aklıma gelmedi. İddianamedeki terör tanımına uyan hiçbir öğrenci yoktu” diye konuştu.

TANIK OLARAK DİNLENMESİ TALEBİ
Sanıkların bu ifadeleri üzerine avukatları savunma yaparken tanık olarak dinlenmelerini talep etti. Av. Adnan Demirdöğer, “Bakan Nihat Zeybekci, eski milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un tanık olarak dinlenmelerini talep ediyoruz” dedi.

MAHKEMEDEN RET
Demirdöğer ve diğer bazı avukatların bu yöndeki talebini değerlendiren mahkeme, “dosyaya katkı sağlamayacağı” gerekçesiyle siyasilerin tanıklık istemini reddetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı