REKLAMI GEÇ

6 bin 500 hektar arazi toplulaştırıldı

6 bin 500 hektar arazi toplulaştırıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Denizli’de yıl başından bu yana 6 bin 500 hektar arazinin toplulaştırıldığını bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2020 Çarşamba, 12:27

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde 2020 sonu itibari ile 4.77 milyon hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmalarının tescilinin tamamlanmış olacağını belirtti.

Arazi toplulaştırması ile sulama metotlarının uygulanmasının kolaylaştığını, verimin arttığını, sağlanan katma değerden dolayı arazinin değerlendiğini dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

“Denizli’de 2020 yılında 3 projede toplam 41 bin 963 hektar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında 6 bin 500 hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanarak tapu tescil işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca çalışmalar kapsamında, sınırları düzeltilme, arazi tesviyesi, ağaç kök sökümü ve tarla içi yol yapımı gibi tarla içi geliştirme hizmetleri işlerinin yapıldı. Aydın, Denizli ve Muğla illerimizde 2021 yılı sonuna kadar 25 bin 107 hektar alanda tarla içi geliştirme çalışmasının tamamlanması planlanmakta.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı