REKLAMI GEÇ

680 kişi KYK yurtlarında karantinada

680 kişi KYK yurtlarında karantinada

Koronavirüs önlemleri kapsamında yurt dışından getirilen Türk vatandaşları, karantina sürelerini belirlenen KYK yurtlarında geçiriyor. Türkiye genelinde ortak bir projeyle gerçekleştirilen bu çalışma kapsamında Denizli’de KYK yurtlarında 680 kişi karantinada tutuluyor. İlk kafilenin karantina süresi 5 Mayıs’ta doluyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2020 Pazar, 17:49

Koronavirüs salgını sonrası yurt dışında bulunan Türk vatandaşları belirli periyotlarla Türkiye’ye getirildi. Başta Suudi Arabistan ve Hollanda olmak üzere bir çok ülkeden uçaklarla alınan Türk vatandaşları, belirlenen illerdeki KYK yurtlarına alındı, 14 günlük zorunlu karantina sürelerinin buralarda geçirmeleri sağlanıyor.

DENİZLİ’DE 680 KİŞİ KARANTİNADA
Denizli’ye yurt dışından kafileler halinde getirilen Türk vatandaşları, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurtlarında karantinaya alındı. Başta Suudi Arabistan ve Hollanda olmak üzere farklı ülkelerden getirilen 680 Türk vatandaşı halen bu yurtlarda karantinada tutuluyor, 14 günlük zorunlu karantina sürelerinin dolması bekleniyor.

İLK KAFİLENİN SÜRESİ 5 NİSAN’DA DOLUYOR
Yurt dışından Denizli’ye getirilen ilk kafile 168 kişiden oluşuyordu. KYK Yurtlarında tutulan 168 kişinin 14 günlük zorunlu karantina süresi 5 Mayıs’ta doluyor. Bu kişiler, zorunlu karantinalarının sona ermesinin ardından güvenlik önlemleri altında kendi illerine gönderilecek.

SÜREÇ DEVAM EDECEK
Yurtlarda karantina altında tutulan diğer Türk vatandaşları için de süreç aynı şekilde işleyecek. Karantinaya giriş tarihleri baz alınarak, 14 günlük süreyi tamamlayanlar illerine gönderilecek.

Yorumlar

ayhan   -  Bağlantı 4 Mayıs 2020, 21:56

slm denizli halki ben karatinadayim misafir perverliginizden dolayi gurbetçiler adına sizlere minnettarız Allah hepinizden razı olsun

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı