REKLAMI GEÇ

Acıpayamlı depremzedeleri prefabrik ev vaadiyle dolandırdılar

Acıpayamlı depremzedeleri prefabrik ev vaadiyle dolandırdılar

Denizli’de yaşayan yaklaşık 30 kişi, prefabrik ev işi yapan bir firma tarafından dolandırıldıklarını ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aralarında Acıpayam depreminin mağdurlarının da bulunduğu vatandaşlar, prefabrik ev vaadiyle yaklaşık yarım milyon lira dolandırıldıklarını ileri sürdü.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2020 Cuma, 15:03

Denizli’de bir prefabrik ev inşa eden bir firma iddiaya göre, müşterilerinden ücretlerini almasına rağmen çalışmaya başlamadı. Firmaya prefabrik evlerin parasını ödeyen ve evleri yapılmayan vatandaşlar, Denizli Adliyesi önünde bir araya geldi. Mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, firma hakkında suç duyurusunda bulundu.

PARALAR VERİLDİ AMA EVLERDEN ESER YOK
Grup adına konuşma yapan Halime Avcı, 2019 yılının Nisan ayında eşine doğum günü sürprizi için prefabrik ev yaptırmak istediğini, firmaya 10 bin lira ödeme yaptığını ancak evinin inşa edilmediğini söyledi.

DOLANDIRICILAR DEPREM MAĞDURLARINI VURDU
Mağdur olanların bugün bir araya geldiğini ve şikayetçi olacaklarını belirten Avcı, “Bizim paramızı aldılar bizi mağdur ettiler. Bizim gibi dolandırılan 30 kişi var. Aramızda Acıpayam depreminde mağdur olanlar da var. Yaklaşık 500 bin lira dolandırıldık. Hayallerimiz yarım kaldı. Mağdur edildik. Evimizi yapacaklarını söyleyip bizi aylardır mağdur ediyorlar. Artık bıktık. Biz yandık başkaları da yanmasın” dedi.

ANNEM HALA ÇADIRDA YAŞIYOR
Acıpayam depreminde evi hasar gören ve çadırda kalan annesi için prefabrik ev yaptırmak istediklerini belirten Osman Şık, “Eviniz depremde zarar gördü, yıkıldı. Kardeşim prefabrik ev yaptırmak için Sebahattin T. ile görüşmüş. Kardeşim 13 bin lira para ödemiş. Evin 2 hafta içinde teslim edileceğini söylemişler. Annem yatalak hasta. Geliri de yok. Kışı çadırda geçirmek zorunda kaldı. Kardeşim ile annem aynı evde kalıyordu. Kefen parası oraya yatırıldı. Ancak evimiz yapılmadı. Suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.


EV HAYALİYLE 75 BİN LİRAM GİTTİ
Yasin Kafes ise, “Ev yaptırmak için internette arama yaparken, kısa sürede uygun maliyetle ev ilanı olan bu firmayı gördüm. Ancak onların ev yapma ya da para kazanma gibi bir amaçları yokmuş. Tek amaçları vatandaşların umuduyla oynamakmış. Benim 75 bin lira param gitti. Kendisini aradığımda ‘daha önce arayan çok oldu. İstiyorsan git şikayet et bir de avukat parası verirsin’ dedi. Benim gibi birçok mağdur varmış daha sonra öğrendim” diye konuştu.

Yorumlar

Omer71   -  Bağlantı 18 Ağustos 2020, 10:59

Böyle sahtekâr dolandırıcıları ortalıkta gezdirmemek gerek.asla peşini bırakmayın Denizli halkı onun bunun parasını alıp karı kız la gezen pislik rabbim hickimsenin ahını bırakmasın parasını kaptiranlar inşallah kurtarirlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı