REKLAMI GEÇ

Bilim Kurulu toplanıyor, yasaklar geri mi geliyor?

Bilim Kurulu toplanıyor, yasaklar geri mi geliyor?

Bilim Kurulu artış gösteren koronavirüs ( COVİD-19) salgını ile ilgili bigün 17.00’de toplanıyor. Korona vakalarındaki hızlı artış tedirginlik yaratırken, bu süreçte alınan Bilim Kurulu toplantısı kararı “Yasaklar geri mi geliyor?” sorusunu gündeme taşıdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2020 Çarşamba, 11:34

Tüm Dünya’yı olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs salgını ciddi kayıplara yol açmıştı. Sert önlemlerin alındığı kritik sürecin ardından vaka sayılarında gerileme, 1 Haziran itibariyle yeni normal dönemin kapılarını açmıştı.

Ancak, Kurban Bayramı ve ardından gelen tatil dönemi Türkiye’de vaka ve ölüm sayılarında hızlı bir artışa yol açtı. Özellikle son günlerde rakamların tedirgin eden boyutlara yükselmesi, yeni tedbirleri de gündeme getirdi.

1 Haziran’da 827 olan günlük vaka sayısı dün bin 572 olarak açıklandı. Son 24 saatte 47 kişi hayatını kaybetti, 1003 kişini ise iyileştiği açıklandı.

Bilim Kurulu artış gösteren vakalarla ilgili bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığında saat 17.00’de toplanacak. Bakan Koca 19.00’da basın açıklaması yapacak, alınan kararları açıklayacak.

Vaka sayılarındaki korkutan artışın ardından 1 Haziran öncesine dönülüp dönülmeyeceği, yasakların yeniden başlayıp başlamayacağı merak konusu.

Yorumlar

Kazım   -  Bağlantı 2 Eylül 2020, 23:50

Fazla değil 10 gün 24 saat sokağa çıkma yasağı gelsin belki o zaman akıllanırız

Hayat Böyle   -  Bağlantı 2 Eylül 2020, 14:26

Yasaklar geri gelmeden, insanlar plajtan dönmeden, çarşılar seyrek olmadan salgın kontrol altına alınamaz. O kadar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı