REKLAMI GEÇ

Bir ay önce ölen gencin haberini yeni gibi yapan Denizli medyası, ailenin acısını tazeledi

Bir ay önce ölen gencin haberini yeni gibi yapan Denizli medyası, ailenin acısını tazeledi

Pamukkale Üniveristesi öğrencisi Cevat Kıraç, 1 Kasım günü hastaneye başvurdu. Cevat, 15 gün yoğun bakımda kaldı ama kurtarılamadı. Denizli medyası, 15 Kasım’da hayatını kaybeden gencin haberini sanki yeniymiş gibi, son 12 saat içinde yaptı. Üniversite yönetimi de ölümden tam 32 gün sonra taziye mesajı yayımlayarak bir rekora imza attı. Denizli’deki bu sorumsuz yayımcılık örneği ailenin acısını tazeledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2020 Perşembe, 12:04

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi 24 yaşındaki Cevat Kıraç, grip belirtileri nedeniyle 1 Kasım günü memleketi Gaziantep’te hastaneye başvurdu.

15 KASIM GÜNÜ TOPRAĞA VERİLDİ
Yapılan tetkikler sonucu beynine enfeksiyon sıçradığı ve beyin dokusunda iltihaplanma olduğu tespit edilen Cevat, 15 gün yoğun bakımda tutuldu. Hayata döndürülemeyen Cevat Kıraç, 15 Kasım günü hayatını kaybetti.

Kıraç’ın cenazesi aynı gün memleketi Gaziantep’te Yeşil Kent mezarlığında toprağa verildi.

DENİZLİ MEDYASI İÇİN ACI SINAV
Ancak Denizli medyası için sınav bundan sonra başladı. Olayın üzerinden tam 32 gün geçtikten sonra Denizli’nin ‘en iyisi’ ya da ‘hızlısı’ olduğunu iddia eden gazeteleri olay sanki yeni olmuş gibi birbirlerinden aldıkları haberi art arda yazmaya başladı.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ DE ‘SORUMSUZ MEDYAYA’ UYDU
Denizli medyasının ölüm olayının üzerinden 32 gün geçtikten sonra olayı yeni gibi haberleştirmesi, Pamukkale Üniversitesi yönetimini de medyanın ‘sorumsuz yayımcılığına’ alet etti.

Pamukkale Üniversitesi yönetimi öğrenciyi yeni kaybettiğini düşünmüş olacak ki, olaydan 32 gün sonra, resmi sayfalarından taziye mesajı yayımladı.

AİLEYE EN BÜYÜK EZİYET: ACISINI TAZELEDİLER
24 yaşındaki bir gencin 15 gün süren yaşam mücadelesi sonucu hayatını kaybetmesi, ailede derin bir üzüntü yaratmıştı. Ancak; hem tıklanma uğruna olayı araştırmadan ‘kazıma ile’ yayımlayan Denizli medyası, hem de üniversite yönetimi acılarını unutmaya çalışan Kıraç ailesinin acılarını bir ay sonra yeniden deşti.

Yorumlar

hakang   -  Bağlantı 17 Aralık 2020, 14:47

Birçok “gazeteci” belediyelerde çalışmaya başlarsa ve haberler de eskisi gibi gazetecinin olayı takip ederek yazdığı şekilde değil de,bürolardan kopyala yapıştır şeklinde yapılırsa olacağı bu.Nerede eski gazetecilik,nerede eski gazeteciler?

İbrahim   -  Bağlantı 17 Aralık 2020, 12:12

işte bu yüzden denizli haberi takip ediyoruz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı