REKLAMI GEÇ

Bir kente resim sanatını sevdiren kadın

Bir kente resim sanatını sevdiren kadın

Eserleri Türkiye’nin dört bir yanında sergilenen sanatçı Aysun Döner Denizli’ye resim sanatını sevdirdi. 7’den 70’e yüzlerce Denizliliye resim sevgisini aşılayan sanatçı, “Sanat ruhu doyurur. Pandemi döneminde sanatın bir ihtiyaç olduğu çok daha iyi anlaşıldı” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ocak 2021 Cumartesi, 12:34

PAÜ Güzel Sanatlar Bölümü mezunu Aysun Döner, Denizli’de yüzlerce kişiye resim sanatını sevdirdi.

Her yaştan ve meslek grubundan öğrencileri olan Döner corona salgını döneminde sanata olan ihtiyacın daha iyi anlaşıldığını, insanların evlerinde sanata yöneldiğini söyledi.

Ressamlığın çocukluk hayali olduğunu söyleyen Döner, “Okulu tamamladıktan sonra öğretmen olmak istemedim. Öğretmenlik benim için sıkıcı olurdu, resim yapamazdım. Ben ressam olmak için bu bölümü seçtim. Yaratıcılığımı kaybetmek istemedim” diye konuştu.

RUHU DOYURACAK BİR ŞEY KALMADI
İstanbul ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde 50’den fazla karma sergide eserleri beğeniye sunulan ayrıca 5 kişisel sergisi bulunan Döner, corona salgını nedeniyle insanların evlerine tıkılıp kaldıklarını belirtti.

Aysun Döner, “Herkes eve kapandı. Ruhlarımızı doyuracak bir şey kalmadı. Sanat ruhumuzu doyurur. Bu dönemde ruhu doyuracak bir şey kalmadı. Sosyalleşme olanağı yok. Sinema, tiyatro konser yok. Ruhun ihtiyaçları pandemi ile birlikte daha da arttı. Bu nedenle son zamanlarda herkes evinde bir şeyler yapmaya başladı” dedi.

SANAT HER EVE GİRSİN
Denizli’de açtığı AYS Sanat Atölyesi ile özellikle çocuklara resim sanatını sevdirmeyi hedefleyen Aysun Döner yedi yıldır akşam kursları veriyor.

Bine yakın tablosu bulunan sanatçı, “Her yıl 50’nin üzerinde kursiyerimiz oluyor. Bu dönemde sayımız düştü. Her yaş ve meslek grubundan kursiyerlerim var. 4 yaşında başlayan kursiyerlerim oldu. Kendi ihtiyaçlarını karşılayabildiklerinde kursa gelmelerinde bir sakınca görmedim. Çocuklar daha çabuk öğreniyorlar. Sanat insana mutluluk veriyor. Resim sanatı insanları ayrıca rahatlatıyor. Sanat her eve girsin istiyorum” diye konuştu.

Denizlili sanatçı Aysun Dönerci 23 yıldır resim yapıyor. Sanatçı İzmir, Eskişehir, Marmaris ve Denizli’de 5 kişisel sergi açtı.

Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Yasin Levend Özçelik

Diş Hekimi Deniz Demirci

Kursiyer Cemre Özçelik

İnşaat Mühendisi Ramazan Cenikli

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı