REKLAMI GEÇ

Cumhurbaşkanı imzasıyla Yayla Gölü koruma altına alındı

Cumhurbaşkanı imzasıyla Yayla Gölü koruma altına alındı

Buldan’ın eşsiz güzelliklerinden olan, berrak suyuyla bilinen Yayla Gölü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2020 Pazar, 09:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmi gazetede yayımlanan karara göre, Buldan’ın doğa harikası Yayla Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Buldan Yayla Gölü, iki hafta önce de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ilan edilmiş, karar Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

BULDAN YAYLA GÖLÜ

Buldan Yayla Gölü’nün yüzölçümü 50 hektar, denizden yüksekliği 1.155 metre. Buldan sınırları içerisindeki Süleymanlı Köyünün doğusundaki Süleymanlı Yaylasında ve Sazak düzlüğündedir. Gölün suları tatlıdır. Nilüferlerin gelişmesi ve alanın %15’inde ağaçlık alan oluşmaya başlaması gölün derinliğinin az olduğunun göstergesi sayılmaktadır. Göl çevresinde özellikle küçükbaş olmak üzere hayvancılık yapılır.

Göç eden kuşların kısa süreli konaklama yeri olan gölde sazan ve yayın balığı bulunur. Göl çevresinde yabani tavşan, domuz, oklu kirpi, porsuk, yeşilbaş ördek, ak pelikan, sakar meke gibi yabani hayvanlar sıklıkla görülür.

Gölün çevresinde kuru ve ıslak nemli zeminlerde 95 bitki grubu bulunmakta bunlardan 2 çeşidi endemik, 62 çeşidi göl çevresinde ve 33 adedi de göl içerisinde askıda veya göl zeminine tutunmuş olarak yaşamaktadır.1. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde yer alan göl ve çevresi turistik bir kamp yeri olarak kullanılmaktadır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı