REKLAMI GEÇ

Denizli Ata’nın huzurunda

Denizli Ata’nın huzurunda

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde valilik önünde düzenlenen törenle anıldı. Hayat, Ata’nın ebediyete intikali olan saat 09.05’te 2 dakika boyunca durdu.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2021 Çarşamba, 10:01

Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83. yıldönümünde valilik önünde düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Bağımsız Denizli Milletvekili Teoman Sancar, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Baro Başkanı Adnan Demirdöğer, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, partilerin il ve ilçe başkanları STK başkanları ile il müdürleri katıldı.

Tören Denizli Valisi Ali Fuat Atik, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Saat 09.05’i gösterdiğinde çalan sirenlerin eşliğinde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Denizli, Atasına olan sevgisini ve bağlılığını bir kez daha gösterdi.

BÜYÜKŞEHİR ATA’SININ HUZURUNDA
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde Delikliçınar Meydanı’nda Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği programla anıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Valiliği önünde düzenlenen anma törenine katılırken, Denizli Büyükşehir Belediyesi çalışanları da 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Mustafa Ünal, DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Aydın, Seval Gebeş ve Serhat Akbulut ile daire başkanları, Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve çok sayıda vatandaş saatler 09.05’i gösterdiğinde çalan siren sesi ile birlikte saygı duruşunda bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile birlikte vatandaşların çalan siren sesi ile birlikte saygı duruşunda bulunduğu görülürken Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de hayat durdu. Bazı vatandaşların kaldırımlarda, bazı sürücülerin ise araçlarından inerek saygı duruşunda bulunup Ata’sını andığı görülürken daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı okundu.

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN 10 KASIM’DA ATATÜRK ANISINA SERGİ
Pamukkale Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. Yıl dönümünde özel bir sergi organize etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir birinden güzel fotoğraflarının yer aldığı “Anılarla Atatürk Fotoğraf Sergisi” vatandaşların beğenisine sunuldu. Forum Çamlık AVM’de açılan sergide Atatürk’ün çeşitli zamanlarda çekilen fotoğrafları yer aldı. 2 gün boyunca açık kalan “Anılarla Atatürk Fotoğraf Sergisi”ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Çeşitli okullardan öğrenciler de sergiyi gezerek 10 Kasım Atatürk’ü anma gününde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yad etmiş oldu.

ATATÜRK’Ü HER ZAMAN ANIYORUZ

Pamukkale Belediyesinin sergisini gezen vatandaşlar böyle bir sergi için Başkan Avni Örki’ye teşekkür ettiler.

Erkut Ayhan, Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde açılan sergi için, “Bugün atamızın aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü. Pamukkale Belediyesinin açmış olduğu sergiyi gezdim. Burada Ulu Önder’in birçok güzel fotoğrafını görmek beni memnun etti. Böyle bir sergi açtığı için Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ediyorum” derken, Murat Kırmacı da “Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın 83’üncü yıl dönümünde onu anmak adına yapılmış olan bu kıymetli sergi için Pamukkale Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” diye konuştu.

İncilipınar İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Özgür Turan ise öğrencilerle bu sergiyi gezdiklerini ifade ederek, “Çocuklarımızla bu sergide Atatürk’ü anma imkânı bulduk. Bu güzel sergiyi açan Pamukkale Belediyesine ve onun kıymetli başkanı Avni Örki’ye teşekkür ederim. Atamızı unutmak mümkün değil, Atatürk kalbimizde yaşıyor” dedi.

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ VE ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİ’NDE ATATÜRK ANILDI
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Merkezefendi Belediyesi’nde de 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliği gerçekleştirildi.
Merkezefendi Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen törende belediye personeli ve Merkezefendi Belediyesi Nuran Mesut Uzunoğlu Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri saat dokuzu beş geçe sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşuna geçti.

Törende minik öğrencilerin 10 Kasım’a özel olarak hazırladığı resim ve fotoğraf sergisi açıldı. Minik öğrenciler ‘Atam İzindeyiz’ pankartı taşıdılar. Etkinliğin yapıldığı sokak, Atatürk ve Türk bayrakları ile donatıldı. Ayrıca Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi’nde de 10 Kasım töreni düzenlendi.
Törende akademide eğitim gören özel çocuklar, ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’ kapsamında günün anlam ve önemini belirten şiirler okudular.

ATA İÇİN BULDAN’DA TÖREN

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında Buldan’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,  ebediyete intikalinin 83.yılında Buldan’da düzenlenen törenlerle anıldı.  Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen tören,  Kaymakam Murat Sarı ve Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in,  Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.  Törene Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çetin Atalay,  İlçe Emniyet Müdürü Murat Kale, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara ile daire müdürleri,  siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının ilçe temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 09.05’te sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunulduğu Atatürk’ü Anma Töreninde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla bayraklar yarıya indirildi. Buldan Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Salonu’nda devam eden törende,  Dört Eylül Fehmi, Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu tarafından hazırlanan anma programı gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemeni belirten konuşmayı Okul Müdürü Mehmet Gürsoy  yaptı.  Tören, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Atatürk Neredesin?  Oratoryosu gösterisi ve öğrenci korosunun Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu Müzik Öğretmeni Kübra Sevim Çağdaş eşliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmesiyle devam etti.

Törende okullararası düzenlenen “Atatürk”  konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı