REKLAMI GEÇ

Denizli Valiliği’nden koronavirüs paylaşımlarına soruşturma açıklaması

Denizli Valiliği’nden koronavirüs paylaşımlarına soruşturma açıklaması

Denizli Valiliği, son 5 gün içerisinde koronavirüsle ilgili ‘suç işlemeye tahrik’, korku ve panik yaratmak suçlarından işlem yapılan 3 kişiden birinin tutuklandığını bildirdi. Valilik, hem medyaya hem de vatandaşlara, “Yetkililerin açıklamalarına itibar edin” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2020 Cuma, 22:53

Denizli Valiliği, son günlerde sosyal medyada artan asılsız Kovit-19 paylaşımlarıyla ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, salgınla ilgili olarak gereken önlemlerin üst düzey alındığı hatırlatıldı.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI
“Birtakım sosyal medya mecralarında yer alan, COVID-19 (Yeni Koronavirüs) vakası ile ilgili; yanıltıcı ve asılsız haberlerin paylaşıldığı görülmektedir” denilen açıklamada, “Bu konu ile ilgili sosyal ağlar üzerinden Milletimizi yanıltmaya yönelik haber ya da paylaşım yapan kişiler hakkında yasal işlemler başlatılmıştır. COVID-19 (Yeni Koronavirüs) vakası ile ilgili gerçek ve güncel bilgiler T.C. Sağlık Bakanlığımız tarafından halkımızla paylaşılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

3 KİŞİDEN BİRİ TUTUKLANDI
Sosyal medyadan Kovid-19 ile ilgili farklı paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldığının bildirildiği açıklamaya göre; Facebook üzerinden “Cezaevindeki Mahkumlar İçin Toplanma Çağrısı” yaptığı belirtilen D.D. ‘suç işlemeye tahrik’ savıyla tutuklandı. Aynı paylaşımı yapan kadın bir şüpheli hakkında ise işlem yapıldı. 19 Mart günü yine Facebook üzerinden asılsız haber paylaştığı öne sürülen E.A. hakkında “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan adli işlem yapıldı.

YETKİLİLERİN AÇIKLAMALARINI BEKLEYİN
Endişe, korku ve paniğe yol açacak bu tür asılsız haber ve paylaşımlarla ilgili yasal işlemlerin devam edeceğinin hatırlatıldığı açıklamada medya kuruluşlarına da çağrı yapıldı. Açıklamada, “Yazılı ve görsel medya, basın mensuplarımız ve halkımızın T.C. Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere, resmi makamlarımızın yapmış oldukları paylaşımları dikkate almaları, yetkili makamlar haricinde yapılan halkı yanlış yönlendirici nitelikteki açıklama, iddia ve paylaşımlara itibar etmemeleri hususu kamuoyuna önemle duyurulur” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı