REKLAMI GEÇ

Denizli’de sokak düğünlerine pazartesiye kadar izin verildi

Denizli’de sokak düğünlerine pazartesiye kadar izin verildi

Denizli’de artan koronavirüs (COVİD-19) vakalarından sonra Hıfzıssıhha Meclisi vakaların önüne geçmek için sokak düğünlerini yasaklamıştı. Yasaktan sonra mağdur olan düğün sahipleri ve çalgıcılar valilik önünde eylem yaptı. Eylemciler ile gruplar halinde bir araya gelen vali yardımcısı, sokak düğünlerinin Pazartesiye kadar 2 saat süreyle yapılmasına izin verdi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2020 Perşembe, 13:17

Vali Vekili Mehmet Okur başkanlığında dün bir araya gelen Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi koronavirüs önlemleri kapmasında sokak düğünlerini yeniden yasaklamıştı.
Düğünü olacak çiftler, aileleri, çalgıcılar ve aşçılar yasak kararının iptal edilmesi, ya da esnetilmesi için valilik önünde eylem yaptı. Yaklaşık 100 kişiden oluşan topluluk 2 saat valilik önünde haklarını aradı.

Çocukları kaçarak evlenen ve hafta sonu düğün hazırlığı yapan Halime Türkmen, tek başına düğün yapmaya çalıştığını ifade etti. Türkmen, “Benim oğlum kız kaçırdı. Benim bir asgari ücretim var tek başıma içlerinde kalmasın diye borç harç gelinlik aldım damatlık aldım. Ne olacak benim durumum biri bizi görsün artık” dedi.

Hafta sonu düğünleri olacak Abdullah- Emine Kara çifti ise düğün için Çorum’dan 2 otobüs konuğun geldiğini belirterek, son paralarını düğün için harcadıklarını, mağdur olduklarını dile getirdi.


Salgın nedeniyle 4 kez düğünü iptal edilen 2 kez davetiye bastıran hemşire Havva Bakan da çözüm bulunmasını istedi.

VALİ VEKİLİ TEMSİLCİLER İLE GÖRÜŞTÜ
Düğüncüler valilik önünde eylem yaparken, Vali Vekili Mehmet Okur, eylemcilerin temsilcileriyle görüştü. Düğüncüleri taleplerini dinleyen Vali Vekili Okur, pazartesi gününe kadar sokak düğünlerinin 2 saat süreyle yapılmasına izin verdi. Düğünlerde hiçbir suretle ikram yapılmasına ise izin verilmedi.

Pazartesi gününe kadar düğün izni alan çalgıcılar ve düğün sahipleri valilik önünden ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı