REKLAMI GEÇ

Denizlili kadınlar sevgilisi tarafından katledilen Şebnem için bir araya geldi

Denizlili kadınlar sevgilisi tarafından katledilen Şebnem için bir araya geldi

Denizlili kadınlar dün sevgilisi tarafından katledilen Şebnem Şirin’in sesi olmak için Candoğan Parkı’nda bir araya geldi. Kadına yönelik şiddeti kınayan eylemciler, Şebnem için adalet istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2021 Perşembe, 18:56

Denizli’de dün 25 yaşındaki gıda mühendisi Şebnem Şirin, sevgilisi Furkan Zıbıncı tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştü. Denizlili Kadın Platformları, sivil toplum kuruluşları ve siyasiler yaşananlara sessiz kalmadı.

Kadınlar başta olmak üzere eylemciler katledilen Şebnem için Candoğan Parkı önünde bir araya geldi. Eyleme, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay, Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, Denizli Kadın Platformu ve CHP’li başkanlar katıldı.

Katılımcılar ellerinde Şebnem Şirin’in fotoğrafını taşıdı, ‘Şebnem Şirin isyanımızdır’, ‘Kararı geri çek sözleşmeyi uygula’, ‘Kadınlar savaş istemiyor’, ‘Katledilen kadınlar isyanımızdır’ sloganları attı.

“KADIN CİNAYETLERİ APART OLAYI DEĞİLDİR”
Eylemciler adına açıklamayı Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu aktivisti Hande Özkan yaptı. Özkan, “Kadın cinayetleri münferit, vahim ya da üzücü apart olayları değildir. Katiller ‘Birkaç ay yatar çıkarım’ diyebiliyorsa, bu katilleri cesaretlendirenlerin, İstanbul Sözleşmesinden çekilenlerin, 6284 sayılı kadına karşı şiddetin önlenmesi kanununu uygulamayanların suçudur. Katilleri aklayanları, failleri cezasız bırakanları, nefret politikaları ile kadın ve çocukları hedef gösterenleri tanıyoruz, biliyoruz” dedi.

“HER KONUŞTUĞUNUZDA BİZLER KATLEDİLİYORUZ”
Denizli Kadın Platformu Başkanı Ayşegül Odabaşıoğlu ise, “Kadın düşmanı politikalarınız, 6284 sayılı yasayı, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamayışınız katillere cesaret veriyor. Yeniden, yeniden söylemlerinizle, uygulamalarınızla, hukuksuzluğunuzla erkek şiddetini üretiyor, meşrulaştırıyorsunuz. Her konuştuğunuzda bizler katlediliyoruz. Şiddetle terbiye edilmeye çalışılan hayatlarımıza, bedenimize, emeğimize, arzularımıza, hayallerimize sahip çıkmak için buradayız. Yaşamak istiyoruz demek için, kadın katillerine, çocuk istismarına, nefret cinayetlerine dur demek için buradayız. Akan kanıyla failinin adını yazdıran şiddetinize tahammülümüz yok. Suskun, yalnız ve çaresiz değiliz. Şebnemimiz için, yavrumuz için, kız kardeşinin için buradayız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı