REKLAMI GEÇ

Eczanelerde ‘1 metre’ kuralı başladı

Eczanelerde ‘1 metre’ kuralı başladı

Denizli’de eczaneler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşma riskini azaltmak amacıyla hastaların birbirinden en az 1 metre aralıklarla durmaları için zemin bandı gibi ekipmanlar kullanıyor.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 18 Mart 2020 Çarşamba, 19:01

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürsöz imzasıyla, eczanelere ilişkin tedbirlere yönelik Türk Eczacıları Birliği’ne yazı gönderildi.

Dünya Sağlık Örgütü̈ (DSÖ) tarafından Kovid-19’un pandemik bir hastalık olduğu ilan edildiği anımsatılan yazıda, eczanelerde hizmet veren eczacılar ile personelin ve halk sağlığının korunması amacıyla tedbirler alındığı belirtildi.

HER METREKAREYE BİR KİŞİ OLACAK
Açıklamada şunlara yer verildi;
“Eczacılarımızın ve personelinin maske, koruyucu gözlük kullanmaları ve el hijyenine dikkat etmeleri, bulaşma riskini azaltmak adına hastaların birbirinden en az 1 metre aralıklarla durmaları için zemin bandı gibi ekipmanlar kullanılarak eczane mekanlarında işaretleme yapılması, her metrekareye bir kişi olacak şekilde mesafenin korunarak hizmet verilmesi konularında azami özenin gösterilmesi için üyelerinize gerekli bilgilendirmelerin yapılması hususlarında gereğini rica ederim.”

DENİZLİ’DE HAYATA GEÇTİ
Denizli’deki eczanelerde de kural uygulanmaya başlardı. Oluşturulan zemin bandıyla hasta ve çalışanlar arasına 1 metre mesafe konuldu. Denizli Eczacılar Odası Başkanı Osman Özdemir, koronavirüs salgınına karşı eczacılar olarak tüm tedbirlerini aldıklarını ifade etti. Özdemir, virüs ile mücadele kapsamında hasta ile eczane çalışanları arasında mesafe oluşturulmasının halk sağlığı açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

YAKINLARINA ALDIRSINLAR
Özdemir, “Uygulama ile hem eczane çalışanlarımız hem de sağlık çalışanlarımız güvende olacaktır. Kapalı alanlarda risk yüksek, hastalarımızın ilaçlarını mümkün olduğunca kapıdan almalarını istiyoruz. Kronik rahatsızlığı bulunan hastalarımızın da ilaçlarını risk gurubunda bulunmayan yakınlarına aldırmalarını rica ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı