REKLAMI GEÇ

Fısıltı Gazetesinin tehlikeli manşeti asılsız: Koronavirüsten ölüm yok

Fısıltı Gazetesinin tehlikeli manşeti asılsız: Koronavirüsten ölüm yok

Türkiye’de kovit-19 (koronavirüs) vakası görülmesinin, Denizli Valisi Hasan Karahan’ın ‘Denizli’de iki şüpheli vaka var’ açıklamasının hemen ardından Denizli’de kulaktan kulağa hızla asılsız bilgiler dolaşmaya başladı.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 20 Mart 2020 Cuma, 17:45

Birçoğu asılsız olan fısıltı gazetesi manşetlerinde belki de en tehlikeli olanı Denizli’de koronavirüsten bir ölümün gerçekleştiği bilgileriydi.

Önce WhatsApp gruplarında iki isim dolaşmaya başladı. Vali Karahan’ın 2 kişinin şüphe nedeniyle tedaviye alındığını açıklamasının ardından bu isimler sanki kesinmiş gibi hem sosyal medyada hem WhatsApp gruplarında paylaşımlar arttı, fısıltı gazetesi devreye girdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs ölümleri açıklamasıyla, Denizli’deki vakaları birleştiren fısıltı gazetesinin art niyetli yazarları bu kez Denizli’deki bir kişinin öldüğü bilgisini yaymaya başladı. Yayılan bilgilerde Bakan Koca’nın “61 yaşında bir hastamızı kaybettik” sözlerine de yer verilerek Denizli’de ismi dolaşan bir kişinin Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde ‘kesin öldüğü’ bilgisi herkes tarafından konuşulur oldu. Oysa, Denizli’de ismi kulaktan kulağa hasta olduğu dolaşan hasta 48 yaşındaydı.

İnsanlarda endişeyi artıran bu dedikodu tehlikeli boyuta ulaşmaya başladı. Bunun üzerine ismi geçen kişinin yakınları ile temasa geçmeye çalıştık. Bir mesai arkadaşı, ismi geçen kişinin hastanede ‘ağır grip’ şüphesiyle tedavisinin sürdüğünü, ailesinden aldığı bilgiye göre de durumunun stabil (durağan) olduğunu öğrendiğini bildirdi.

İsmi dolaşan hastanın mesai arkadaşı, “Ağabeyimiz, ağır grip vakası nedeniyle hastanede tedavi görmektedir. Az önce ailesinden aldığımız bilgiye göre durumu stabildir. Lütfen, yalan yanlış bilgileri paylaşmayalım. Bu durum herkesin başına gelebilir. Herkesin ailesi ve sevdikleri olduğunu unutmayalım. Bu yalan haberleri paylaşacağınıza dua edelim” dedi.

Mesai arkadaşı, bu durumdan yakınlarının büyük rahatsızlık duyduğunu belirterek, “Yalan haberleri yayanlar hakkında yasal işlem yapılacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı