REKLAMI GEÇ

Gökpınar’da balık katliamına engel oldular

Gökpınar’da balık katliamına engel oldular

Denizli’de yakın mesafede bulunan Gökpınar Baraj Göleti’nde kaçak avla mücadele sürüyor. Bölgede patlayıcı ile balık avcılığının yapıldığı ihbarlarının ardından Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi kontrollerini yoğunlaştırdı. Tekne ile suya açılan ekipler bin metre uzunluğunda ağ çıkardı, ağa takılan 3-5 kilogram ağırlığında 60 sazan kurtarılarak suya bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2022 Cuma, 10:18

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, suya tekne ile açıldı, yaklaşık bin metre uzunluğunda bir ağ tespit etti. Bir süredir suyun içinde olduğu anlaşılan ağdaki balıkları kurtarmak için çalışma başlatan ekipler, her biri 3-5 kilogram aralığında 60 sazan balığını ağdan kurtararak yeniden doğal yaşam alanlarına bıraktı.

ÜREME DÖNEMİNDE KATLİAM YAPACAKLARDI

Gölette sık sık kaçak avcıların yasa dışı yöntemlerle balık avladıkları belirtildi. Üreme döneminde olan sazan balıklarının 31 Mayıs’a kadar av yasağı bulunuyor. Ağ atarak av yapmanın ise tamamen yasak olduğu, serbest dönemde sadece olta ile avcılığa izin verildiği hatırlatıldı. Ekipler sudan çıkarılan ağları imha etti.

ERKAYA: BALIK STOKLARINI DESTEKLEDİK

Denizli Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, “Su ürünleri avcılığının sürdürülebilir olması için yasak dönemde balıkların üremesine fırsat vermeliyiz. Geçen yıl ilimizde bulunan su kaynaklarına 200 bin balık yavrusu bıraktık. Bu yıl için daha fazlasını planlıyoruz. Emanet olarak baktığımız doğal kaynaklarımızı hep beraber korumalıyız” dedi.

Yorumlar

Deniz   -  Bağlantı 23 Nisan 2022, 20:19

Aynı şeyi deniz sularında da yapsalar çok iyi olacak.. Denizlerde denetim hiç yok hele yaz balıkçılıgında.. kalkan.. tekir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı